Szeged és környéke

2014.08.25. 21:37

Orrfacsaró bűz a belvárosi udvarban

Szeged - Gyomorforgató szagok és romlott húst marcangoló galambok látványa sokkolja az egyik szegedi lépcsőház lakóit – a szomszédjuk rendszeresen a belső udvarra önti az ételmaradékot és a moslékot.

K. K.

Orrfacsaró bűz fogadott bennünket, amikor beléptünk a Mérey utcáról az egyik társasház belső udvarába: a parkoló autók mellett néhány galamb lakmározott az odaöntött ételmaradékból. Az udvarban működő iroda munkatársai azt mondták, évek óta kénytelenek a kellemetlen szagok mellett dolgozni, nem értik, miért nem tesz senki semmit.

Merthogy a problémáról állítólag mindenki tud: a földszinten lakó idős, 80 év körüli férfi rendszeresen az udvarra önti a maradékot, a moslékot, amire a galambok visszajárnak. Mi egy olvasói telefon nyomán értesültünk az esetről.

– Olyan is volt, hogy az ablakon keresztül löttyintette ki a koszos vizet, a mosogatólét meg a lépcsőházban, a lépcsőre, merthogy az csak víz... De büdös, és ételmaradék úszik benne, ami őt nem zavarja. Már svábbogarakat is láttunk az ajtaja körül. Ha szólunk neki, elzavar bennünket, és fenyegetőzik, hogy legközelebb a lakásunk ajtaja elé önti a moslékot – panaszkodott a lépcsőház egyik lakója. Nevüket pont azért nem vállalták, mert félnek a ˝megtorlástól˝.

Galambok lakmároznak a kiöntött ételmaradékból. Fotó: Karnok Csaba

Galambok lakmároznak a kiöntött ételmaradékból. Fotó: Karnok Csaba
– A bűzlő lépcsőház és a romlott húst marcangoló, azon összekapó galambok látványa valóban gyomorforgató. A normális együttélés szabályaihoz mindenkinek alkalmazkodnia kellene – mondta egy másik lakó, hozzátéve: hiába szólnak a férfinak, az senkit nem enged a lakásba sem, el sem tudják képzelni, mi lehet bent, hiszen onnan is gusztustalan szagok szivárognak ki.

Mi is becsöngettünk az idős férfi lakásába, majd kopogtunk és kiabáltunk is. Hallottuk, hogy szól bent a tévé, valaki váltogatta a csatornákat, ajtót mégsem nyitott senki.

Névvel ellátott bejelentés után megvizsgálják és jegyzőkönyvet vesznek a látottakról a tisztiorvosi szolgálat munkatársai. Amennyiben fennáll a közegészségügyi vagy fertőzésveszély, megkezdik a szakszerű eljárást – tudtuk meg [namelink name="Tombácz Zsuzsannától"]. A Mérey utcában lakóknak a Szegedi Járási Hivatalhoz kell küldeniük a panaszlevelet – mondta a megyei tiszti főorvos.

A közös képviselőt telefonon értük utol. Mikor megtudta, honnan és miért keressük, kijelentette: ˝Nem áll módomban nyilatkozni˝ – és lecsapta a telefont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!