Szeged és környéke

2014.08.20. 17:46

Szépség és száguldás egy helyen: telt ház a SzegedGokart Tuning Találkozón

Szeged - A tavalyi nagy sikert megismételve újra telt házzal rendezték meg a SzegedGokart Tuning Találkozót az Algyői úton.

Delmagyar.hu

A késő esti időpont ellenére több százan, fiatalok, idősek és családok népesítették be az Algyői úti SzegedGokart pályát kedd este. A tuning verseny kezdetére már alig talált parkolóhelyet az, aki lenyűgöző autókat vagy száguldást akart látni a Szegedgokart Tuning Versenyen és gokartozáson.

Olyan gyors, hogy nem is látszik!

Olyan gyors, hogy nem is látszik!
A tuning versenyre 14 autós nevezett: a háromfős zsűrit – Molnár H. Boglárka, a rendezvény sajtófőnöke, Nagy Lajos, a Porsche Szeged értékesítője és Kóti Zoltán lapunk kiadóigazgatója – nehéz helyzetbe hozták a versenyzők. Láthattunk lenyűgöző bordó gyári Mustangot, matt okkersárga Audit és a színskála minden színét magán tudható Suzukit is.

A győztes mégis Cseszkó Imre fekete-fehér Peugeot 307-ese lett, amely nem először nyűgözte le a zsűrit tuning versenyen. A büszke tulajdonos egy kupával és egy pezsgővel lett gazdabb.

Fotó: Facebook/Cseszkó Imre

Fotó: Facebook/Cseszkó Imre


Nem szubjektív pontozás

Nagy Lajos, a Porsche Szeged értékesítője elmondta, egy tuning versenyen több szempont szerint, több kategóriában értékelik az autókat. Itt most egy szempontot, az összhangot vették figyelembe. Ebbe természetesen az igényes, és megfelelő technikával összerakott külső éppúgy beletartozik, mint az egymással harmonizáló színek. - Általános probléma, hogy kevés pénzből túl sok mindent akarnak kihozni a tulajdonosok. Felesleges minden alkatrészt más színűre festeni, vagy a spoilereket, küszöböt összeragasztgatni. Aki igényes matricázást akar látni, annak Japánig, a tuning hazájáig kell utaznia – mondta szakember.

A gokartpályán megállás nélkül száguldoztak a résztvevők, a vezetni vágyók hosszú sorban akár fél órát is várhattak, hogy autóba üljenek. De az élmény nem maradt el. Már csak saját tapasztalatból is mondjuk, ugyanis lapunk is képviseltette magát az est hivatalos programjának zárásaként a médiafutamon. Bár az acélos Rádió 88-as bandával egyedül Kóti Zoltán kiadóigazgató tudott versenybe szállni, jómagam örültem annak, hogy két gumifalas találkozás után nem kellett a folytatásban azon aggódnom, hogy kuplungoljak: ugyanis a nőknek igazán kedvező jármű a gokart, a féken és a gázon kívül csak a kormányzásra kell ügyelni. Arra viszont jócskán. A médiacsatát végül a Rádió 88-tól [namelink name="Kiss Tamás"] nyerte meg fölényesen, akitől én a 8 körös verseny alatt 2 lekörözést is kaptam. Az élményen ez mit sem változtat, száguldani jó.




Aki lemaradt volna, annak itt egy kis ízelítő a tavalyi nemzetközi versenyről. Senki se búslakodjon, augusztus 30-án folytatás a SzegedGokart pályán!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!