Szeged és környéke

2014.10.13. 00:38

A 93 éves Szécsi Péter nem kért mozgóurnát

A 93 éves Szécsi Pétert kísértük el az önkormányzati választásokon Üllésen. Péter bácsi szerint a helyhatósági választás fontosabb az országosnál, és még ha csak egy jelölt is indult a polgármesteri székért, de korábban jól végezte a munkáját, szavazatával meg kell erősítenie eddigi pozíciójában.

Munkatársunktól

Üllés egyik legidősebb polgára, a 93 éves [namelink name="Szécsi Péter"] is leadta voksát vasárnap az önkormányzati választásokon az üllési általános iskolában.

– Már régen eldöntöttem, hogy részt veszek a választáson. Az önkormányzati voksolást előbbre tartom az országos választásnál, mert itt olyan emberekre kell szavaznunk, akik itt élnek mellettünk, és a települést akarják szolgálni. Néztem a politikai műsorokat is a választások előtt, de nem mindig értettem, miről is beszélnek. Azt azért tudom, hogy minden szavazat számít, ezért is tartom fontosnak, hogy még ennyi idősen is ott legyek – mondta az idős férfi. Péter bácsi nem kért mozgóurnát, saját maga ment el az iskolába.

– A korábbi választásokon baj volt a térdemmel, olyankor mozgóurnát kértem. Most viszont bírok menni, ezért nem kértem – mondta. A rendszerváltás óta a legtöbb választáson részt vett, ám azelőtt nem sokszor élt a választói jogával.

Szécsi Péter. Fotó: DM

Szécsi Péter. Fotó: DM
– Csak egy párt volt, de azokban az időkben is olyan sokszor változott az élet, hogy alig értettem olykor, mi is történik a politikában. Attól függetlenül, hogy Üllésen a polgármesteri székért csak a jelenlegi vezető indul, ugyanúgy el kell menni, mert a jól végzett munkájában akarom megerősíteni a voksommal. Azt is tudom, hogy már 5 évre választunk, de szerintem ennyi idő is kevés egy polgármesternek, mert sok esetben még ennyi idő alatt se tudja véghezvinni azokat az újításokat, amiket eltervezett – mondta Szécsi Péter.

Üllés legidősebb lakójához, a 102 éves Gyuris Istvánhoz a családja nem kért mozgóurnát, az idős férfit – elmondásuk szerint – már egyáltalán nem érdekli a politika. [namelink name="Ferenczi Attila"] a falu helytörténetével is foglalkozik. Elmondta, hogy egy második világháború után hazatért egykori Horthy-katona a választások előtt ismerősei körében kissé gúnyosan beszélt a Rákosi-érában éppen soron következő választásról. Másnap már jöttek is érte, és két évre börtönbe zárták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!