Szeged és környéke

2014.10.13. 00:41

Csanádalbertin nem rágták tövig a körmüket

Csanádalbertin már azelőtt borítékolni lehetett a szavazás végeredményét, mielőtt vasárnap reggel kinyitott a falu egyetlen szavazóköre. A településen ugyanis csak a 2010–1014 közötti ciklus polgármestere és képviselői indultak a választáson. A szavazókörben találkoztunk egy 84 éves első szavazóval is.

Munkatársunktól

– Az tény, hogy nem rágjuk tövig a körmünket, hogy mi lesz a választás végeredménye. De azért senki se higgye, hogy számunkra nincs tétje a választásnak. Számomra most a részvételi arány a tét. Bárkivel találkoztam az elmúlt napokban, mindenkit arra biztattam, vegyen részt a szavazáson. Úgy érzem, a jó részvételi aránnyal erősítik meg a pozíciónkat igazán a falu lakói – mondta [namelink name="Csjernyik Zoltán"], Csanádalberti polgármestere, a Fidesz–KDNP támogatásával induló független polgármesterjelölt.

– Jó érzés, hogy élvezzük a település lakóinak bizalmát. Úgy hiszem, ezért nem indult rajtunk kívül más jelölt – summázta. A polgármester hangsúlyozta, az elmúlt 4 évben a képviselő-testület együtt gondolkodott. Ha voltak viták, azok az előrehaladás érdekében történtek, nem egymással viaskodtak.

Bár a szavazatszámláló bizottság minden tagja jól ismeri a polgármestert, vele sem tettek kivételt, amikor voksolt, tőle is elkérték az okmányait. A szavazatszámláló bizottság megtapsolta, amikor bedobta a borítékot az urnába. Ilyen az, ha egy falu lakói szeretik a polgármesterüket. Csanádalbertin bárkit kérdeztünk a választásról, mindenki elégedetten beszélt Csjernyik Zoltánról és a képviselőkről. Rényes Imre is dicsérte őket. A 84 éves, nyugalmazott katolikus plébános első szavazónak számított, ugyanis a rendszerváltás óta most először voksolhatott önkormányzati választáson.

– 1953-tól 1992-ig Belgiumban éltem. Hazaköltözésem után 2010-ig szolgáltam az egyházat. Mivel belga állampolgár vagyok, eddig csak az uniós választásokon vehettem részt. Most a kettős állampolgársággal lehetőségem nyílt arra, hogy a magyar helyhatósági választáson is részt vegyek – mondta [namelink name="Rényes Imre"].

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!