Szeged és környéke

2014.10.13. 00:32

Kóser biciklin érkezett az első szavazó

A szegedi Madách-iskolában felállított szavazókörök első szavazója tegnap nem sokkal reggel 6 óra után lépett be a helyiségbe, majd rövid adategyeztetés után ki is lépett onnan, mivel rossz helyre jött. Az első voksoló így a jókedvű és vidám rokkantnyugdíjas, Krammer Tibor Péter volt, akinek hajnali négykor Facebookkal indul a napja.

Munkatársunktól

Vasárnap reggel hat óra előtt nem sokkal még sötétbe burkolózott a belváros. Szombati buliban elfáradt fiatalok tántorogtak hazafelé. Forgalom alig volt a Szent István és a Lechner tér környékén.

A Szegedi Madách Imre Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola előtt vártuk az első szavazót, aki nem sokkal hat óra után érkezett. Itt alakították ki a 014-es és a 410-es szavazókört.

– Horgászni megyek a Maty-érre, de egyébként is korán kelek – mondta [namelink name="Szabó Tamás"], aki szerint minden választás fontos, és élni kell a szavazati jogunkkal. A szavazóhelyiségben gyorsan kiderült, rossz helyre jött, egy másik iskolában kell szavaznia.

Krammer Tibor Péter elsőként adta le voksát a Madách-iskolában. Fotó: Frank Yvette

Krammer Tibor Péter elsőként adta le voksát a Madách-iskolában. Fotó: Frank Yvette
Rövidesen érkezett az igazi első voksoló, [namelink name="Krammer Tibor Péter"]. – Nem bírtam aludni. Gondoltam, gyorsan leszavazok, aztán intézem a dolgomat, mert bőven van munka – mondta a jó kedélyű rokkantnyugdíjas. Az elsőként szavazóval több dokumentumot aláírattak. Ellenőriznie kellett, hogy üres az urna, amit a jelenlétében lezártak, és urnazáró címkével láttak el. Az adminisztráció láttán annyit mondott, legközelebb tovább alszik, hogy ne ő legyen az első.

– Ebben bot van összehajtva, segédeszköz – mondta, miközben vászonszatyrát a kilincsre akasztotta, hogy könnyebben tudjon írni és ikszelni.

– Mindig korán kelek, a korral jár. Hajnali négykor a Facebookkal indul a nap, aztán mehet tovább az élet. Permetezni megyek a háztájiba, meg piacos nap van, vásárolnom is kell. Van egy kóser alacsony vázas bringám, arra felpattanok, és hadd szóljon – mondta a két hónapja csípőműtéten átesett nyugdíjas férfi.

– Fárasztó ez a rokkantság – mondta nevetve. Kitolta kerékpárját az iskola udvarából, és elhajtott a Lechner tér felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!