Szeged és környéke

2014.10.02. 19:57

Lelopták a táblákat az Anna-kútról - idén már másodszor

Szeged - Lefeszítették és ellopták a táblákat az Anna-kútról – mondta olvasónk, aki a kút algásodására is panaszkodott.

Kovács Kriszta

Letörték az Anna-kútról az ismertető táblákat, pótolni kellene azokat – panaszolta egy olvasónk, aki emellett arra is felhívta a figyelmet, hogy ideje lenne takarítani a kutat, mert algásodik. Ennek jártunk utána.

Lefeszítették és ellopták a táblákat a kútról. Fotó: frank Yvette

Lefeszítették és ellopták a táblákat a kútról.
Fotó: Frank Yvette

– Nem kell ide tábla, tudom én, hogy mire jó – legyintett  [namelink name="Török Ferenc"], miközben teleengedte az ötliteres kannáját Anna-vízzel, majd „a viccet félretéve" hozzátette: sajnálja, hogy egyesek ennyire nem tisztelik Szegedet, a szegedieket, és bármit megrongálnak, ha úgy tartja kedvük.

Zsemberi Lászlónénak is feltűnt, hogy hiányoznak a táblák a kútról „már egy ideje", azt mondta, majd biztos pótolják azokat. – A gyomorproblémákra jó az Anna-víz, azért viszem. Úgy hallottam, nem szabad sokat inni belőle, mert olajos, de ez látszik is, ha pohárba öntjük. És kalciumpótlásra is alkalmas – tette hozzá a szegedi nyugdíjas.

Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette
– Idén már másodszor feszítették le és lopták el a műanyagból készült, fémfóliával bevont táblákat a kútról, ezek pótlása folyamatban van – tájékoztatott [namelink name="Makrai László"]. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette: a felszíni algabevonatot nagy nyomással mossák havonta, az üvegszeletek belső illesztései közti algatelepekhez azonban nem férnek hozzá. Azt mondta, nem ismerik a tervező vagy a kivitelező szándékát, ezt a megoldást lehet konstrukciós hibának is értékelni, de megítélhető egy működő utcabútor patinájaként is.

A pergola lilaakác vesszőinek szövedékét lombhullás után fogják formára nyesni a szakemberek, miután egyeztettek a főépítésszel.

Patzauer Anna, a névadó

Az Anna-kutat Pávai-Vajna Ferenc geológus szakvéleménye alapján fúrták 1927-ben. Két év múlva megkapta a gyógyvíz minősítést. A szegedi csodavíz a mostani nevét Patzauer Dezső vállalkozó 1938-ban született lányáról, Annáról kapta. A kút tetején található szobor, a Táncoslány, Csáky József 1954-es alkotása.



" onloadedmetadata="null" oninput="null" onabort="null" oncanplay="null" onsuspend="null" onpause="null" onratechange="null" onstalled="null" implementation="null" onerror="null" onload="null" onchange="null" onloadeddata="null" onseeking="null" class="fb-post" onseeked="null" oncanplaythrough="null" onsubmit="null" onreset="null" onplay="null" onvolumechange="null" onplaying="null" ontimeupdate="null" onloadstart="null" ondurationchange="null" onwaiting="null" onselect="null" onended="null" onemptied="null" onprogress="null" nofocusrect="null" fb-xfbml-state="parsed" fb-iframe-plugin-query="app_id=&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fdelmagyar%2Fposts%2F861285057215102&locale=hu_HU&sdk=joey&width="466"">

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!