Szeged és környéke

2014.10.05. 21:24

Málovics: Ügyek mentén politizálunk

Szeged - Senkivel sem lép koalícióra az LMP, ha bekerül a szegedi közgyűlésbe. Ellenzéki pozícióban azonban adott ügyekben bárkivel szívesen együttműködik, ha az Szeged érdekét szolgálja – mondta Málovics György, az LMP polgármesterjelöltje.

Munkatársunktól

– Szegeden születtem 1979-ben, azóta is itt élek. Végzettségem közgazdász. 2002-ben diplomáztam a Szegedi Tudományegyetemen. Ugyanitt dolgozom, 2011 óta egyetemi docensként. 2010-ben PhD-fokozatot szereztem közgazdaságtanból a Pécsi Tudományegyetemen – mondta elöljáróban [namelink name="Málovics György"], aki 2006 és 2010 között a Védegylet önkéntese volt. Civil múltja legfontosabb ügyei között említette a társadalombiztosítás 2008-as privatizációja elleni aláírásgyűjtést, az újszegedi liget védelmét és a Mars térre tervezett Szeviép-csarnok elleni küzdelmet.

– Négy éve kapcsolódtam be az LMP munkájába. A 2010-es országgyűlési választáson közel 9 százalékot értem el képviselőjelöltként. Az elmúlt 4 évben a városi közgyűlés pénzügyi bizottságának voltam a tagja – sorolta az LMP polgármesterjelöltje, aki fontosnak tartotta elmondani, hogy 2011 óta foglalkozik a társadalmi integráció kérdéskörével. Segített egy helyi roma egyesület tanodai programjának kidolgozásában.

– Polgármesterjelöltként a legfontosabb célkitűzésem, hogy egy igazságosabb, zöldebb és befogadóbb Szegedért tegyek. Egy olyan Szegedért, ahol a költségvetési vitában nem a szociális kiadások esnek először áldozatul a megalomán beruházásoknak. Ahol a közszolgáltatások, közterületek mindenki számára hozzáférhetők, azokat nem privatizálják, használatukat nem korlátozzák, drágítják. Ahol a közterek rekonstrukciója nem a fák kivágásával és a zöld területek lebetonozásával kezdődik, hanem éppen ellenkezőleg: a fákat, zöld területeket megőrzendő értéknek tekintik. Ahol a város és annak cégei átláthatóan, szerződéseiket nyilvánosságra hozva működnek. Ahol a szegediek beleszólhatnak a város költségvetésébe. Ahol a legfontosabb ügyek nem a polgármester és a nagy pártok vezetőinek háttéregyeztetésein dőlnek el, hanem nyíltan, úgy, hogy azokba minél többen beleszólhatnak. Ahol a munkahelyteremtés nemcsak üres lózung, hanem az önkormányzat ezért valóban érdemben tesz. Azaz pontosan azzal ellentétesen, ahogyan a nagy pártszövetségek – MSZP–DK–Együtt-PM, illetve a Fidesz–KDNP–Jobbik szegedi koalíciója – az elmúlt időszakban Szegedet működtették – mondta Málovics György.

Málovics György egy igazságosabb, zöldebb és befogadóbb Szegedet szeretne. Fotó: Karnok Csaba

Málovics György: Érdemben képviseljük a társadalmi igazságosság, környezetvédelem és a társadalmi részvétel értékeit. Fotó: Karnok Csaba
Közölte, tisztában vannak azzal, hogy 2014–2019 között a fenti értékek képviseletét leginkább ellenzékből teheti meg az LMP. – Nem mi vagyunk a választások fő esélyesei. Reális esélyünk van azonban arra, hogy képviselőket juttassunk a közgyűlésbe. 5 százalékos választási eredménynél Szentistványi István, 10 százalékosnál pedig már Tanács Eszter is képviseli majd a fenti értékeket a közgyűlésben. Aki tehát az LMP-s jelöltekre szavaz, az a kompenzációs listánkra, ezáltal [namelink name="Szentistványi Istvánra"] és [namelink name="Tanács Eszterre"] voksol – hangsúlyozta Málovics György.

Elmondta, ha bekerülnek a közgyűlésbe, ügyek mentén politizálnak, és senkivel nem lépnek koalícióra. Ellenzéki pozícióban azonban adott ügyekben bárkivel szívesen együttműködnek, ha az Szeged érdekét szolgálja. – A nagyvállalkozói érdekeket képviselő pártszövetségek egyetlen valódi ellenzékeként érdemben képviseljük a társadalmi igazságosság, környezetvédelem és a társadalmi részvétel értékeit, azaz Szeged valódi, hosszú távú érdekeit – mondta az LMP polgármesterjelöltje. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!