Szeged és környéke

2014.11.07. 13:32

Álarcos TTIK-s gólyabál a Retróban

Szeged - Büszkén vállalják a szakjukat – többek között ezt ígérték az elsőévesek a természettudományi kar gólyabálján csütörtökön a Retróban. Az álarcot viselő vendégeket pezsgővel és szendviccel várták, éjfél után bálkirályt és bálkirálynőt választottak.

K. K.

Reneszánsz ruhába öltözött tűzzsonglőrök köszöntötték a gólyabál vendégeit a Retro Klub előtt csütörtök este: a SZTE-TTIK hallgatói önkormányzata álarcosbálba hívta a kar újdonsült tanulóit. Minden maszkot viselő vendéget egy pohár pezsgővel köszöntöttek. Az asztalokon sonkás és tonhalas szendvicsek sorakoztak, a korán érkezők nagy örömére. – Nagyon tetszik a díszítés, és jó ötletnek tartom a fotósarkot is, ahol rögtön kinyomtatták a rólunk készült fényképet – magyarázta [namelink name="Détári Enikő"]. A biomérnök szakos nagykőrösi lány ugyan még csak szeptember óta egyetemista, de nagyon tetszik neki az új élet. A biológia szakos [namelink name="Benkő Ferenc"] a barátnőjével érkezett: a szintén biológia szakos [namelink name="Braun Adélnak"] már régi vágya volt, hogy egyszer eljusson egy álarcosbálba.

A negyedik alkalommal megrendezett TTIK-s gólyabálon kezdetben [namelink name="Lukács László"] zenélt: retro popzenével, rock&roll-al és lakodalmas muzsikával szórakoztatta a bálozókat. Ez utóbbi annyira jó kedvre derítette a fiatalokat, hogy rögtön beindult a mulatós vonatozás is.

Éjfél előtt lépett a közönség elé [namelink name="Juhász Tamás Imre"] HÖK-elnök. Egy rövid köszöntés után az ő vezényletével tették le a gólyák féllábra állva a klasszikus gólyaesküt, amiben többek között azt ígérték, hogy az egyetemi évek alatt megtagadják az absztinenciát, a barátokat mindenben támogatják, minden bulin ott lesznek, és persze büszként vállalják a szakjukat.

Álarcosbálban mulattak a TTIK-s gólyák. Fotó: Kuklis István (Galéria)


Előzetesen a Facebookon, és a helyszínen papíron is lehetett szavazni arra, ki legyen a bálkirály és a bálkirálynő. Megtisztelő címeket a földrajz szakos [namelink name="Sánta Renáta"], valamint a programtervező informatikusnak készülő [namelink name="Dékány Gergely"] nyerte el. Jutalmul a korona, a szalag és a csokor mellé egy páros vacsorajegyet is kaptak a februári Természettudós bálba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!