Szeged és környéke

2014.11.06. 21:26

Aranyanyu lehet Csoma Zsanett

Szeged - A Richter Aranyanyu Díj döntősei közé került Csoma Zsanett szegedi bőrgyógyász, az SZTE Bőrgyógyászati Klinikájának orvosa, a Korábban Érkeztem Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Munkatársunktól

A díjat 2011-ben alapította [namelink name="Rácz Zsuzsa"] író és a Richter Gedeon Nyrt. azért, hogy nélkülözhetetlen munkát végző, családjukért és a közösségért sokat dolgozó nőket ismerjenek el. Idén három kategóriában – orvos, pedagógus és egészségügyi szakdolgozó – közel 400 jelölés érkezett, a döntőbe 12-en jutottak be. Köztük [namelink name="Csoma Zsanett"], aki három gyerek édesanyja.

Csoma Zsanett bőrgyógyász Misi, Szonja és Zsigmond édesanyja. Fotó: Schmidt Andrea

Csoma Zsanett bőrgyógyász Misi, Szonja és Zsigmond édesanyja.
Fotó: Schmidt Andrea

A fiatal doktornőt, aki szülőként, orvosként, kutatóként, egyetemi oktatóként és alapítványi munkájában egyaránt helytáll, tavaly bemutattuk lapunk A hét embere rovatában. Legkisebb gyermeke, a ma már óvodás, makkegészséges Zsigmond hat évvel ezelőtt koraszülöttként, mindössze 28 hetesen jött a világra – édesanyja többek között neki köszönhetően kapcsolódott be az újszülöttek bőrgyógyászati ellátásába, ma pedig már kollégáival a koraszülöttek világviszonylatban is újnak számító bőrápolási és sebkezelési protokollját készítik el.

A döntősökre november 16-áig lehet szavazni az aranyanyu.hu oldalon. Egy e-mail címről egy szavazatot lehet leadni kategóriánként, és a zsűri is odaítél egy-egy díjat, amelyet a november 20-i gálán adnak át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!