Szeged és környéke

2014.11.24. 18:49

Előzetes letartóztatásba került Vivien gyilkosa

Forróskút - Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság a 21 éves, forráskúti B. Lászlót, akit a helybeli, 22 esztendős B. Vivien meggyilkolásával gyanúsítanak. A nő kétéves kisfiát, akit születésekor apja megtagadott, a nagymama akarja felnevelni. B. László vallomásában beszélt az emberölés okáról, de ezt a rendőrség és az ügyészség sem akarja nyilvánosságra hozni.

Kiss Gábor Gergő

– Se apja, se anyja nincs már az unokámnak! Kevint apja a születésekor megtagadta, azóta se láttuk. Laci két hete még nálunk járt, és játszott Kevinnel. Édesanyja a legjobb barátnőm volt: csalódtam benne, hogy ilyen fiút nevelt fel – mondta lapunknak megtörten [namelink name="Deák Anikó"].

Az asszony 22 éves lányát – ahogy megírtuk – B. László pénteken kora délután a forráskúti Fő utca 28. szám alatti házában az ügyészség gyanúja szerint durván, többször bántalmazta, majd megfojtotta. Vivien családja pénteken délután jelentette eltűnését: a nő délelőtt indult el beszélni Lászlóval, családtagjai ekkor látták utoljára élve. Délután már aggódni kezdtek, mert elérhetetlen volt. Ismerősei keresni kezdték, de nem találták, értesítették a rendőröket, akik B. László házának melléképületében elrejtve szombat délelőtt megtalálták a holttestet.

Volt már büntetve B. László

A Csongrád Megyei Főügyészség szökés, elrejtőzés, bűnismétlés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye miatt tett indítványt B. László előzetes letartóztatására a bíróságon, amit hétfő délután a nyomozási bíró el is rendelt. [namelink name="Szanka Ferenc"] ügyészségi szóvivő elmondta: a férfit garázdaság miatt korábban elítélték, jelenleg vagyon elleni bűncselekmény miatt van folyamatban ellene eljárás, valamint az emberölés után megpróbálta eltüntetni a bizonyítékokat. A végzés ellen B. László és védője fellebbezett, így az nem jogerős.


– Nem voltam otthon, amikor Vivien elment: már előző este megbeszélték a Facebookon, hogy találkoznak. Ha otthon vagyok, akkor is elengedem, hiszen nem volt ebben semmi különleges – mondta a nő anyja. Ahogy megírtuk, Vivien és László gyerekkori jó barátok voltak, sokszor találkoztak egymással. A rendőrség – amint arról szintén beszámoltunk – vizsgálja, hogy történt-e szexuális erőszak, de erre vonatkozóan még nincsenek egyértelmű bizonyítékok.

Előzetes letartóztatásba került Vivien gyilkosa. Fotó: Karnok Csaba (galéria)


– A falu is azt suttogja, hogy talán szexuális indíttatásból történt a gyilkosság, de ilyen téren életükben nem volt közük egymáshoz. Nem tudom, hogyan mondjam el az unokámnak, hogy nincs többé az anyukája. Kevin nagyon anyás volt, most mégsem hívja Vivient: érzi, hogy mi történt – mesélte a nő édesanyja. Vivient csodálatos anyának írta le, amit azoknak a barátoknak a hozzászólásai is tanúsítanak a Facebookon, akik részvétet nyilvánítottak a családnak. A gyilkosság helyszínén száznál több mécsest és Vivien Facebookról letöltött és kinyomtatott fényképeit helyezték el a barátok és a falubeliek. Megtudtuk, hogy a házban csak B. László és egy albérlő élt: a férfi viselkedésével korábban nevelőapját, anyját és testvérét is elüldözte onnan. A ház redőnyei le voltak húzva, csengetésünkre senki nem felelt.

A gyászoló anya tudomása szerint Lacinak volt néhány rendőrségi ügye, de ezekben lányát még tanúként sem idézték be. – Biztos, hogy nem azért ölte meg, mert félt, hogy Vivien valami olyat tud, ami bajba keverné. Bár tudnám, hogy miért vette el tőlem az egyetlen lányomat! Még nem fogtam fel teljesen, hogy mi történt, de az unokám miatt nem szabad padlóra kerülnöm. Tisztességgel akarom felnevelni, már intézem ehhez a szükséges gyámhatósági iratokat – mondta.

Norbi búcsúja

A meggyilkolt nő szerelme, Norbert a Facebookon is elbúcsúzott Vivientől: „Van az úgy, hogy csak mérhetetlenül megakozmikus szupercsillagrobbanásként szeretsz valakit. Én téged nem így szeretlek. Ennél jobban, Hercegnőm. Nyugodj békében!"


B. László információink szerint vallomásában beszélt az emberölés okáról, de azt a rendőrség és az ügyészség sem akarja egyelőre nyilvánosságra hozni. Deák Anikó azt mondta, hogy bár rendkívül szerény körülmények között élnek, de nem akarnak tovább Forráskúton maradni. – A karácsonyt még itt töltjük, ahogy Vivi is eltervezte. Azokat az ajándékokat veszzük meg Kevinnek, amiket ő szeretett volna. 1977-ben Forráskúton elvesztettem az édesanyámat egy balesetben, most a lányomat ölték meg itt. A testvérem segítségével az ünnep után Szegedre költözünk – mondta Deák Anikó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!