Szeged és környéke

2015.01.21. 19:08

ÁSZ-vizsgálat a környezetgazdáknál

Szeged - Hulladékkezelő cégeket ellenőrzött az Állami Számvevőszék. Így a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. 2008 és 2012 közötti gazdálkodását is vizsgálták.

Munkatársunktól

Szerdán kiadott közleményükben röviden az áll, hogy a társaságnál az önköltség-számítási szabályzatok és a gyakorlatban alkalmazott kalkulációs módszerek több ponton eltértek. Megállapításaik alapján az ügyvezetőnek 3 javaslatot tettek a gazdálkodás szabályszerűségének helyreállítása érdekében.

Az ÁSZ-jelentés kapcsán megkerestük az önkormányzati céget is. [namelink name="Koltainé Farkas Gabriella"] gazdasági igazgató azt a tájékoztatást adta, hogy az 50 oldalas vizsgálati anyaghoz képest a sajtóanyag több téves információt tartalmaz. Ez abból eredhet, hogy a jelentés nyers verziójára a társaság módosító javaslatokat tett, amit az ÁSZ el is fogadott, de azt a sajtóközlemény valószínűleg nem vette figyelembe. Az ügyben az ÁSZ sajtóosztályánál helyreigazítást kezdeményeztek. Az ellenőrzés érdemi részéről a gazdasági igazgató azt írta, hogy a hatóság jogszabály szerinti működést tapasztalt a 2 hónapon át 3 revizorral vizsgált összes területen.

Ennek ellenére az önköltségszámítás belső szabályzatban való rögzítését találta hiányosnak, amely egyébként a hatályos kormányrendelet szerint történt. Ezek pótlására tett javaslatot. Az alkalmazott gyakorlat módosításáról előírás nem született.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!