Szeged és környéke

2015.01.05. 21:47

Megszűnt a szponzorálás, reklám és marketing

Szeged - 13 önkormányzati céget új igazgató irányít az év végéig. A SZINT Szegedi Intézménytakarító Kft. új vezetője, Hegedűs János három és fél év után tért vissza tavaly november végén.

Dombai Tünde

– Megtisztelőnek érzem, hogy felkértek a cég vezetésére, mert szeretem a szakmát, a munkatársakat. Nem is takarítónőket mondok, mert nem igazgató–beosztotti viszonyt ápoltam velük, hanem kollegiális kapcsolatot – mondta [namelink name="Hegedűs János"], a SZINT Szegedi Intézménytakarító Kft. novemberben egy évre kinevezett igazgatója, aki vezette már a céget.

– Korábban mindenkit ismertem névről a 350 fős cégben, tudtam, hol dolgozik. Szívfájdalmam, hogy időközben felhígult a szakmai gárda, de azon leszek, hogy visszacsábítsam a régi, ütősebb kollégákat. A cég levelezéséből kiderült, sok konfliktus volt az iskolákkal, az intézmények nevelési és gazdasági szolgálatával, illetve az önkormányzat szakirodájával, ezeket azonnal orvosoltam. A karácsony előtti hajrá leltározással telt, és sikeresen zajlott a minőségbiztosítási auditálás. Az új év feladata az IKV-ba való beolvadás előkészítése és lebonyolítása; az ingatlankezelő vezérigazgatóját, Kardos Kálmánt régről ismerem, baráti viszonyban vagyunk. Szerintem ez biztosíték a zökkenőmentes beolvadásra.

Hegedűs János úgy tervezi, ezentúl csak nyereséges munkát vállalnak. Fotó: Frank Yvette

Hegedűs János úgy tervezi, ezentúl csak nyereséges munkát vállalnak. Fotó: Frank Yvette

 12 éve a pályán

Hegedűs János 55 éves, nős, felnőtt fia és lánya mérnök, külföldön dolgozik. Középfokú végzettségét a Rózsa Ferenc szakközépiskolában és a vasútforgalmiban szerezte. Labdarúgóként előbb sportállása volt, majd a Szegedi Fegyház és Börtönben dolgozott logisztikai vezetőként 2003-as szolgálati nyugdíjazásáig. Akkor került először a SZINT-hez, három évig területvezetőként, majd szakmai vezetőként dolgozott, szakképesítést szerzett. 2009-ben nevezték ki igazgatónak, de két évre rá a közgyűlés jobboldali többsége menesztette. Nem távolodott el a takarítástól, szakmai tanácsadóként folytatta.

A régi-új cégvezető hozzátette, profilt is tisztít; áttanulmányozva a szerződéseket felmondta a heti egy-két órás „resztli" megbízásokat. Felvette a kapcsolatot a többi új cégvezetővel, hogy megállapodást kössenek takarítási szolgáltatásra, és ez a pénz is az önkormányzaton belül maradjon.

Igyekeznek visszaszerezni például az Anna fürdő takarítását, ahol szakmai hiányosságok miatt mondtak fel a cégnek. Figyelik az általános iskolákat fenntartó KLIK esetleges átalakulását, hiszen a minisztériumokhoz átkerülő középiskolákkal közvetlenül szerződhetnek. Ezentúl csak nyereséges munkát vállalnak; városi támogatásból nem finanszírozzák többet a vállalkozási üzletágat.

Az átadás-átvétel simán zajlott, annak ellenére, hogy elődjét rendkívüli felmondással távolította el a városvezetés. (A korábbi igazgatót, [namelink name="Miklós Péter"] történészt januártól a vásárhelyi Emlékpont élére nevezték ki – a szerk.) Hegedűs János sok mindenen változtatott egy hónap alatt. Felmondta a teljesítményhez nem kötődő szerződéseket; a két ügyvédi megállapodás helyett egy ügyvéddel szerződött olcsóbb áron. Felmondta a reklám- és marketingszerződéseket is, utóbbinál fél év a felmondási idő.

Megszűnik a szponzorálás is, nem szórják az adófizetők pénzét. Az előző igazgató menesztéséről szóló közgyűlési előterjesztés három másik vezető munkatárs tevékenységét is taglalja. Közülük a szakmai vezetőnek az igazgató felmondott, és munkáját – takarékosságból – magára vállalta. Újabb csontvázakra már nem számít a szekrényből, noha az átvilágítás még nem zárult le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!