Szeged és környéke

2015.01.23. 19:04

Nincs több tanácsadás havi 365 ezerért

Szeged - 13 szegedi önkormányzati céget új igazgató irányít év végéig. Az ifjúsági ház és a városi tévé közös vezetője, Jávorszky Iván új ember az önkormányzati cégek berkeiben.

Dombai Tünde

2 éve már pályázott

Jávorszky Iván 56 éves, földrajz–történelem szakos középiskolai tanári diplomát szerzett. Tanított is középiskolában, majd a Junior Achievement Alapítvány alapító igazgatója, az SOS Gyermekfalu nemzeti igazgatója volt, később a Napra Forgó Nonprofit Közhasznú Kft.-ben és a Develor Tanácsadó Zrt.-ben tartott tréningeket. 2013-ban már pályázott az IH élére, a városvezetés szerint a legjobb pályázat az övé volt. Felesége középiskolai tanár, egy középiskolás lányuk és egy egyetemista fiuk van.

– Korábbi pályázatom alapján, valamint az ifjúságért, közösségekért és Szegedért végzett munkám lehetett az, ami alapján felkértek cégvezetőnek. Az IH sajtóhírekben szereplő problémái, bűncselekménygyanús ügyei és a megalapozatlan pénzkiáramlás hallatán azt mondtam, ez a kihívás nekem való – fogalmazott [namelink name="Jávorszky Iván"]. A szakembert a közgyűlés november végén nevezte ki egy évre az ifjúsági ház és a városi tévé közös ügyvezetőjévé. A cégek átadás-átvétele zökkenőmentesen zajlott.

Noha folyik még az önkormányzati átvilágítás a cégeknél, és nem ért véget az IH-ban a rendőrségi nyomozás sem, az igazgató számos dolgon változtatott. Így az IH nem hosszabbítja meg a két tanácsadó összesen havi 365 ezer forintos szerződését, megszüntette az el nem végzett takarítást havi 100 ezerért. Új őrző-védő céget pályáztat az eddigi helyére, és a leggazdaságosabbat választja, öt ügyvéd helyett eggyel szerződött, a korábbinál lényegesen olcsóbban.

Jávorszky Iván: Ez a kihívás nekem való. Fotó: Kuklis István

Jávorszky Iván: Ez a kihívás nekem való. Fotó: Kuklis István
Tervezi, hogy törleszti a cég 47 milliós adósságát a piacigazgatóságnak, és bár van szállítói hátraléka, nem fenyegeti felszámolás. Összedolgozik a többi városi céggel, a szakirodákkal, és a cég belső együttműködését is hatékonyabbá teszi. A menedzsmenten túl az ügyvezető nem tervez lényeges szervezeti változást. Az összeszokott egységeket az eddigi vezetők irányítják: [namelink name="Kolonics Erika"] az IH rendezvényeit fogja össze, Szabó Éva a Belvárosi mozit, [namelink name="Magyar Szabolcs"] a D2-t és [namelink name="László György"] a Partfürdőt vezeti. Az IH-hoz tartozik még a Senior Center, a szegedi papucsmúzeum és a MASZK. Az igazgató nagy lehetőségeket lát a cégekben, ezek kiaknázására hatékonyabb marketinget tervez. Ebben a városi tévének kulcsszerepet szán.

A politikailag kiegyensúlyozott műsorszolgáltatás érdekében a VTV-nél volt és várható még személyi változás. A stúdió élére [namelink name="Kozó Attila"] tért vissza főszerkesztőként. Nagyobb hangsúlyt kap a híradó, új magazinműsorokkal, kulturális és sportközvetítésekkel állnak elő. Az új arculatot jelzi, hogy változtak a híradó bemondói, Kiss Mátét és Szabó Irént Kozó Attila és [namelink name="Regős Dóra"] váltotta. Folytatják a digitális átállást, fejlesztések lesznek, hogy akár élő közvetítéseket is vállalhassanak.

A Partfürdőn is fejlesztéseket készítenek elő, hogy pályázati forrásokat szerezhessenek rá. Olcsó szórakozási lehetőséget szeretnének sokak számára, legalább a kismedencék beindításával, a mosdók rendbetételével, csatornázással. Az idei SZIN-t a korábban megkötött szerződés értelmében még külső szervező rendezi, de gondolkodnak a programsorozat visszavételéről. A Belvárosi mozi egy 300 milliós felújítási pályázat elbírálására vár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!