Szeged és környéke

2015.02.04. 20:11

Alkartámasz-kihívás hódít a Facebookon

Szeged - Az ismert közösségi oldalon egymás után csatlakoznak a felhasználók a plank challenge-hez a világ minden tájáról.

Munkatársunktól

Az alkartámasz-kihívás lényege, hogy aki vállalja, az egy hónapon keresztül mindennap kitartja az alkartámaszt, fokozatosan emelve az időtartamot. Előbb csak 20-30 másodpercig kell tartani, majd eljut a kihívást vállaló jelentkező az egy perces alkartámaszig, a hónap végén pedig már addig csinálhatja, ameddig csak tudja.

Az alkartámasz, vagy más néven plank, a core izmokat dolgoztatja meg. Ezek az izmok felelősek többek között a tartásért, ilyen például a mély hátizom vagy az egyenes és a ferde hasizom. – Mint minden gyakorlat, ez is csak akkor éri el a kívánt hatást, ha jól csináljuk. Hiba például, ha túl magasan, vagy túl alacsonyan van a csípő, vagy ha nem megfelelő helyre tesszük a könyökünket – magyarázta [namelink name="Eszteró Zsolt"].

A Szeged Box Club edzésben lévő tagjainak is kihívás az alkartámasz. A fotózás több percen keresztül tartott. Fotó: Frank Yvette

A Szeged Box Club edzésben lévő tagjainak is kihívás az alkartámasz. A fotózás több percen keresztül tartott. Fotó: Frank Yvette
A személyi edző szerint testalkattól is függ a hatás, de egy hónap alatt senkinek nem lesz kockás hasa. – Aki jól és becsületesen megcsinálja mindennap, betartva a pihenőnapokat, annak mindenképpen erősödnek az izmai – mondta a szakember, hozzátéve: próbatételnek mindenképpen jók az ilyen egy hónapos kihívások, mind fizikálisan, mind mentálisan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!