Szeged és környéke

2015.02.20. 21:38

Kortárs operákkal várja az énekeseket az Armel

Budapest - A 2008-ban Szegeden alapított, tavaly a fővárosba költözött Armel Operaverseny és Fesztivál 2016. évi főszerepeire március 30-áig várják az énekesek jelentkezését.

Munkatársunktól

Egy régi és négy új partnerintézmény jövő évi produkciójának főszerepeiért versenyezhetnek most a jelentkezők. A franciaországi Opéra Théâtre d’Avignon – ahol a fesztivál győztes operái mutatkozhattak be az utóbbi években – eddig nem vett részt a versenyben; most viszont [namelink name="Alföldi Róbert"] rendezésében [namelink name="Eötvös Péter"] legújabb operájával, a Senza sanguéval nevezett. Az olasz Teatro Verdi di Pisa egy Edgar Allan Poe-mű alapján készült kortárs kamaraopera-ritkasággal, Bruno Coli The Angel of the Odd című darabjával érkezik a 2016-os fesztiválra.

A holland Nederlandse Reisopera egy kortárs skót zeneszerző, Peter Maxwell Davies egy hajótörés igaz történetét feldolgozó, a The Lighthouse című kamaraoperájával vesz részt a programban. Az új magyar partnerintézmény a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem lesz, amely Almási-Tóth András rendezésében a 2012-ben elhunyt Hans Werner Henze Elegy for young lovers című művét állítja színpadra, amely a művészi lélek sötét bugyraiba enged bepillantást.

A verseny régi partnere, a svájci Theater Orchester Biel Solothurn Astor Piazzolla Maria de Buenos Aires című darabját mutatja be. A 2016-os produkciók főszerepeiért – négy férfi-, egy női szerep – idén márciusban kezdődik a verseny. Az első forduló válogatásait március 30–31-én Párizsban és április 2-án Budapesten tartják – utóbbi helyszínre a jelentkezési határidő március 30. Összesen 30 énekes jut tovább a verseny budapesti második fordulójába. A zsűri elnöke idén [namelink name="Vajda Gergely"] zeneszerző-karmester, aki egyben a fesztivál művészeti főtanácsadója is lett. További információk: http://armelfestival.org.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!