Szeged és környéke

2015.02.02. 18:36

Szelényi a Merkel látogatásról: Orbán Viktor nem volt európai

Szeged - Igazi keleti machináció a vasárnapi zárva tartásról szóló intézkedés az Együtt politikusai szerint.

Munkatársunktól

A vasárnapi zárva tartásról szóló szabályozásban és az útdíj bevezetésében benne van minden, ami a Fidesz-kormányt jellemzi: az intézkedések értelmetlenek, átláthatatlanok és nincsenek előkészítve - hangzott el hétfőn Szegeden az Együtt két politikusának, Szelényi Zsuzsannának és Pápa Leventének a sajtótájékoztatóján.

Angela Merkel budapesti látogatása kapcsán Szelényi elmondta, [namelink name="Orbán Viktor"] nem mutatkozott európainak, a keleti fordulatot próbálta megindokolni a német kancellárral közös sajtótájékoztatóján. Az országgyűlési képviselő szerint a vasárnapi zárva tartásról szóló intézkedés is igazi keleti machináció. Azokat az áruházláncokat sújtja, melyek olcsók és rengeteg embernek adnak munkát Magyarországon.

- Ebből csak a Fideszhez köthető üzletláncok profitálnak, a CBA, a Real és a Coop - mondta [namelink name="Szelényi Zsuzsanna"]. Szerinte sok ezer ember veszíti majd el az állását, és várhatóan emelkedni fognak márciustól a napi fogyasztási cikkek árai.

[namelink name="Pápa Levente"], az Együtt elnökségi tagja szerint az útdíjat azt követően találta ki a kormány, miután a tiltakozások miatt visszavonta az internetadót. - 20 milliárd forintos lyuk keletkezett a költségvetésben, azt próbálják betömni az útdíjjal, amely átgondolatlan - fogalmazott a politikus. Elmondása szerint csupán a nyers politikai érdekérvényesítésből fakadt, hogy néhány szakaszon visszavonták az útdíjat. [namelink name="Hende Csaba"] például elérte, ne kelljen fizetni az M86-os használatáért. Ez itt nem sikerült, mert a vajdaságiaknak továbbra is fizetniük kell pár száz méterért, ha Szegedre jönnek - hangzott el a sajtótájékoztatón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!