Szeged és környéke

2015.03.10. 18:48

10 éve parlagon hever a Bajai úti Budalakk-telephely

Szeged - Hamarosan ismét hasznosíthatják az egykori szegedi Budalakk-telephelyet, amely igen elhanyagolt állapotba került: a Fonógyári úti kerítésen túllógnak a szúrós gallyak. A KÉSZ csoport több fejlesztésről tárgyal.

Vida-Szűcs Imre

Elhanyagolt állapotban van az egykori Budalakk telephelye a szegedi Bajai út és Fonógyári út sarkán. A Belvárosi temetővel szemközti oldalon a járdára rálóg a kerítésen túlnyúló, tüskés növényzet, a kerítés több helyen hiányos, a szögesdrótot is leszedték néhol. A telken láttunk például eldobott kerékpárt, autógumit, PET-palackokat és kidőlt vasbeton kandelábereket. A kerítésre ráerősítették a „Kutyával őrzött terület!" táblát, de a valóságban senki sem őrzi, és a rossz kerítésen bárki bejuthat, aki akar. Nem önkormányzati tulajdonú területről van szó – tudtuk meg Molnár Lászlótól, a Városüzemeltetési Iroda vezetőjétől. A járdára belógó ágakkal kapcsolatosan elmondta, be lehet jelenteni a közterület-felügyeletnél vagy az önkormányzatnál, és ilyen esetben felszólítják a tulajdonost, hogy tegyen rendet a portája előtt.

Befektetőket keres a KÉSZ csoport a Bajai út és Fonógyári út sarkán található  elhanyagolt területre. Fotó: Kuklis István

Befektetőket keres a KÉSZ csoport a Bajai út és Fonógyári út sarkán található elhanyagolt területre.
Fotó: Kuklis István

– Több fejlesztés kapcsán is tárgyalunk, amelyek mind érintik a területet. Szándékunk, hogy olyan projektet valósítsunk meg a területen, amely értéket teremt a közvetlen környezet és a város számára is. Számunkra mind Szeged, mind az adott terület stratégiai jelentőséggel bír, igyekszünk így eljárni – közölte Pintyőke Marcell, a KÉSZ Consulting Kft. kommunikációs szolgáltatások üzletágvezetője. Jelenleg egy feltűnő óriásplakáton hirdetik a helyszínen, „Befektetőt keresünk!"

Több mint 10 éve, 2004 decemberében megírtuk, hogy bontják a Budalakk egykori telephelyét. Az olajszennyezés mentesítését követően a tulajdonosok egészben vagy részleteiben kívánták értékesíteni a Bajai út melletti több mint hathektáros telephelyet. Akkor az a hír járta, hogy az Auchan bevásárlóközpont érdeklődik a terület iránt, de hamar kiderült, hogy ez nem igaz. Az Auchannak ugyanis legkevesebb húszhektáros területre lett volna szüksége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!