Szeged és környéke

2015.03.20. 18:01

Április 19-én a korrupt kormányzat ellen tüntetnek Szegeden

Szeged - Szeged mellett még száz településen rendeznek tüntetést április 19-én a korrupt kormányzat ellen - derült ki ma az Együtt sajtótájékoztatóján.

Munkatársunktól

- Kulcskérdésnek tekinti az Együtt a korrupció elleni harcot - mondta ma Szegeden az Együtt sajtótájékoztatóján [namelink name="Szigetvári Viktor"]. Az Együtt elnöke szerint a mikszáthi világ uralja a magyar vidéket, ahol fideszes és néhány helyen jobbikos kiskirályok és kádereik uralkodnak, akik ellen a végsőkig fog küzdeni az Együtt.

Az elnök hangsúlyozta, regionális konzultációkat indítottak, amelynek egyik fontos állomása Szeged. Ezeken többek arról beszélgetnek, hogyan lehet, hogyan tudnak küzdeni az önkormányzatokban az átláthatóságért. [namelink name="Juhász Péter"] alelnök szerint a Fidesznek már nincs más célja, minthogy megtömje a káderei zsebét.

- Ez már nem egy párt, hanem az egész ország problémája - hangsúlyozta Juhász Péter. Bejelentette, április 19-én, vasárnap délután 4 órakor az ország több mint 100 településén a pártok mellett civilszervezetek rendeznek tüntetés a kormányzati korrupció ellen. Az akcióhoz csatlakozott már a Demokratikus Koalíció és a Bokros Lajos vezette Modern Magyarországért Mozgalom. Az alelnök sajnálja, hogy az LMP nem csatlakozott a kezdeményezésükhöz. Kérdésünkre, Csongrád megyében hány településen lesz demonstráció április 19-én, Szigetvári Viktor azt válaszolta, Szegeden biztosan lesz tüntetés. Hogy hol lesz még a megyében?
- Erről folynak még az egyeztetések, és nagyon számítunk arra, hogy jelentkeznek civilszervezetek, amelyek elsőbbséget élveznek - mondta az Együtt elnöke. Megtudtuk, az Együttnek Szeged mellett Hódmezővásárhelyen és Szentesen vannak még tagjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!