Szeged és környéke

2015.03.27. 20:38

Eladja szegedi ügyfélszolgálatát a GDF SUEZ

Csongrád megye - Csomagban hirdette meg eladásra négy ingatlanát a GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. és az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. Az igen vegyes összeállítás együttes ára nettó 338 millió forint, azaz áfával 429 millió 260 ezer. Különösen érdekes a kínálatban, hogy a szegedi és a kecskeméti ügyfélszolgálati iroda is benne szerepel.

Munkatársunktól

A szegedi Szent István téri, közel 219 négyzetméteres irodáról ráadásul azt írják, hogy két évre visszabérelné a társaság. Csakúgy, mint a kecskeméti, 7465 négyzetméteres telephelyet és 3 üzemi épületet, amire még 3 évre szerződnének. Magyarul a jelentkezőknek nemcsak vételi, hanem havi bérleti árajánlatot is kell adniuk.

Belső fotózási engedélyt a társaságtól nem kaptunk, de a honlapjukról kiderül: a szegedi ügyfélszolgálat egy hetvenes években épült bérházban van, amit 1998-ban újítottak fel és távhővel fűtenek. Külső nyílászárói fémszerkezetűek, a belső, házgyári ajtók fából vannak. A kecskeméti ügyfélszolgálat jóval méretesebb ingatlanán még konferenciaterem, irodák, raktárak, szociális helyiségek, konyha, étkező, garázsok is találhatók. A csomagban ezeken kívül kínálnak még egy 17 négyzetméteres szegedi garázst az Építő utca 13. szám alatt és egy eléggé leharcolt, 4 szobás üdülőt Bakonyszentlászló-Vinyén.

A GDF SUEZ-től érdeklődésünkre kétmondatos választ kaptunk. Azt írták: a cégcsoport az elmúlt időszakban több üres vagy alacsony kihasználtságú ingatlanát jelölte ki értékesítésre, ezek közé tartozik a szegedi ügyfélszolgálati iroda is. Az esetleges eladás és a visszabérlés az ügyfélszolgálat tevékenységét nem érinti, az a jövőben is a törvényi előírásoknak megfelelően működik.

Szerettük volna azt is megtudni, hogy az értékesítésnek köze van-e az állami közműszolgáltató kialakításához. Hiszen erről az Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt.-ről februárban [namelink name="Németh Lászlóné"], a Miniszterelnökség államtitkára sajtótájékoztatón bejelentette, hogy tavasszal a földgázellátásban kezdi meg a lakossági szolgáltatást. Utána az áramszolgáltatás és a távhő területén hozzák létre az egységes és központi irányítást.

Azt is megkérdeztük a GDF SUEZ-től, hogy az ügyfélszolgálat eladása jelent-e leépítést is, és hogy két év múlva az iroda teljesen megszűnik-e vagy elköltözik. Szerettük volna tudni, miért éri meg eladni az irodát, majd visszabérelni, illetve hogy vannak-e jelentkezők. Ezekre a kérdéseinkre nem kaptunk választ. Az mindenesetre beszédes, hogy az akciót a minap szeptember végéig meghosszabbították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!