Szeged és környéke

2015.03.12. 14:44

Év orvosa: a legesélyesebb jelöltek harmada megyei

Csongrád megye - Öt Csongrád megyei orvos is szerepel az Év Orvosa Top 15-ös mezőnyében: három szegedi és két vásárhelyi. Március 20-áig lehet szavazni a jelöltekre, a verseny honlapján, összesen 11 megyei szakember várja a voksokat.

Timár Kriszta

Öt orvos Csongrád megyei az Év Orvosa verseny 15 legtöbb szavazatot kapott jelöltje közül. A két hódmezővásárhelyi és három szegedi szakember jelenleg tehát a legesélyesebb a 11 megyei jelölt közül, hogy idén az Év orvosának válasszák.

Kiss Irénről, az I. számú Belgyógyászati Klinika adjunktusáról 8 betegtörténet is olvasható a honlapon – ők mindannyian a doktornőt jelölték erre a díjra. Ezek között van, akiknek megmentette az életét, más orvosi példaképként tekint rá, és van, aki odafigyelését, türelmét méltatja.
Lóczi Gerdát, a vásárhelyi kórház oxyológus osztályvezető főorvosát egy édesanya jelölte a díjra, akinek gyermeke a doktornő közbenjárására kaphatott eredményes pszichiátriai kezelést.

Pintér Sándort, a szegedi Traumatológiai klinika habilitált egyetemi docensét ketten terjesztették fel Astellas-díjra. Mindketten édesanyák: egyiküknek béna kézzel született gyerekét kezelte, és a 17 éves fiú ma már kosárlabdázik. A másik anyuka kislányának egy lovasbaleset után leszakadt ujját próbálta megmenteni, és bár nem sikerült, emberi hozzáállását méltatta.

Szántai Gábor vásárhelyi háziorvos egy betegtörténettel vesz részt a versenyben. Daganatos páciense úgy fogalmaz: a rendelőben kapta vissza azt, amit már elveszettnek hitt: az életben való hitet és a reményt arra, hogy ő is része a jövőnek.

Tarnai László nőgyógyász-onkológus-sebész főorvosról két betegtörténet olvasható. Az egyik egy olyan nő története, akiről daganata miatt minden orvos azt mondta: méheltávolításra van szükség. A szegedi szakember azonban végül úgy végezte el a műtétet, hogy erer nem volt szükség. Másik betegének méhéből is egy daganatot távolított el, ő is az életét köszöni a főorvosnak.

Az Év Orvosa címért összesen 107 jelölt küzd. A közönségszavazás március 20-án 22 óráig tart. A www.evorvosa.astellasdij.hu/vote/ weboldalon a betegtörténetekre kattintva lehet szavazni. Egy címről egy voks küldhető el, ebben pedig három történetet kell megjelölni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!