Szeged és környéke

2015.03.31. 21:20

Falra mászott a város

Szeged - Atomjó - visszhangzott a Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Középiskola lépcsőfordulójában, amikor a kisdiákokat arról kérdeztük, mit gondolnak az új graffitikről.

Kiss Tímea

Szeged nevezetességei és a Madagaszkár szereplői „falra másztak" a helyi festő- és graffitiművész, [namelink name="Treplán Gábor"], azaz Trégé jóvoltából.

– Másfél éve működik intézményünk az Osztróvszky utcai épületben. A tantermeket felújítottuk, de szerettük volna, hogy a folyosók is színesek, vidámak legyenek. Egyik kollégánk meglátta Gábort, amikor az Árboc utcai Alkotóház dekorációját készítette, és azonnal „lerángatta" a létráról, és felkértük, hogy tegye barátságosabbá a lépcsőfordulókat – újságolta lelkesen a Belvárosi híd és a dóm képét mutatva [namelink name="Trócsányi Anna"] igazgató.

Falra mászott a város. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

– A múlt és a jelen is találkozik az iskola falán, hiszen a Szőke Tisza sétahajó és az új, kettes villamos is megjelenik – vezetett körbe, amikor a zsibongó gyerkőcök rámutattak: a 2-es vonalára egy gyorsétterem logója is felkerült.

– Örültem a felkérésnek, mert tősgyökeres szegedi vagyok, kihívás a város jelképeit ábrázolni – magyarázta Trégé, aki elárulta: igyekezett tanítási időn kívül fújni, hogy ne legyen festékszag, de egy-két kisdiákkal így is találkozott. – Hát ez mit csinál itt? – kérdezték többször az alkotótól, akinek nincs kedvenc szegedi épülete, sem képe: mindig a következő munkáját szereti a legjobban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!