Szeged és környéke

2015.05.07. 20:47

Benzinfaló régiségek parkolnak az Árkádban

Szeged - Oldtimer autókiállítás nyílt csütörtökön az Árkád bevásárlóközpontban.

Arany T. János

A tíz jármű május 23-áig tekinthető meg a –1. szinten.

A klasszikusok között akadnak autócsodák a 20-as, 30-as évekből, legendás négykerekűek a rockabilly korszakból, vérpezsdítő izomautók a 60-as, 70-es évekből, exkluzív, egyedi építésű hotrodok és féltve őrzött gyűjtői darabok.
A Hupmobile-t például 1909 és 1940 között készítette a Hupp Motor Company Detroitban. A cég 500 autót gyártott. Ezek közül egy ott áll az Árkádban.

A ruzsai, tizenegy éves Noéminek egy Chevrolet pick-up tetszett a legjobban. Azt mondta, egy kicsit szereti az autókat. A Chevrolet gömbölyű formavilága és csillogó karosszériája tetszett neki a legjobban. A két és fél éves Zénó egy öreg Mercedes előtt fényképezkedett. Kezében játék markológépet tartott. Szülei azt mondták, a kis Zénó igazi autómániás.

A Chevrolet gömbölyű formavilága és csillogó karosszériája sokak tetszését elnyerte. Fotó: Frank Yvette

A Chevrolet gömbölyű formavilága és csillogó karosszériája sokak tetszését elnyerte. Fotó: Frank Yvette
Május 9-én és 16-án, szombaton a tetőparkolóban oldtimer vezetéstechnikai bajnokság lesz, az érdeklődők kipróbálhatják, milyen egy igazi oldtimer volánja mögött. A vásárlók között pedig kisorsolnak egy oldtimeres városnéző körutat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!