Szeged és környéke

2015.05.22. 21:45

Megvan A varázsfuvola szereposztása

Szeged - Megírtuk: áprilisban több mint nyolcvan énekes részvételével meghallgatást tartottak a Szegedi Nemzeti Színházban az Alföldi Róbert rendezésében készülő Armel-versenyprodukció, A varázsfuvola összes szerepére.

Munkatársunktól

Alföldi [namelink name="Gyüdi Sándor"] főigazgatóval és Pál Tamás karmesterrel választotta ki a szereplőket. Egyetlen kivétel volt: a fesztiválon az Éj Királynője szerepét a már korábban versenyzőként döntőbe jutott francia koloratúrszoprán, [namelink name="Marlene Assayag"] énekli majd. Mostanra kiderült, hogy kik énekelnek még Gyüdi Sándor dirigálásával a június 29-i premieren a Thália Színházban. Sarastro szerepében Jekl Lászlót, Taminóként Hanczár Györgyöt, Paminaként Kovács Évát, Papagenóként Szélpál Szilvesztert hallhatja a közönség.

Papagena szerepére Gyüdi Esztert, a főigazgató zeneművészeti karra járó leányát találták a legjobbnak. Monostatost [namelink name="Kiss Tivadar"] játssza, a további szerepekben [namelink name="Szondi Péter"] (Fiatal pap), [namelink name="Andrejcsik István"] (Öreg pap), [namelink name="Somogyvári Tímea Zita"], [namelink name="Dobrotka Szilvia"] és [namelink name="Laczák Boglárka"] (a három Dáma), valamint [namelink name="Taletovics Milán"], [namelink name="Dein Zoltán"], [namelink name="Jobbágy Patrik"] és Szabó Márton mutatkozik be. A produkció díszlet- és jelmeztervezője [namelink name="Tihanyi Ildikó."]

– Úgy akartam tekinteni a darabra, mint a kisgyerek egy autóra, amit kibelez, szétszed, és jó esetben úgy rak össze, hogy minden kerék és műszer a helyén van, és még megy is. Nem kutakodtam semmilyen szimbólumrendszer után, biztos vagyok abban, hogy e nélkül is sötét mélyre lehet menni ebben a történetben, a lehető legkézenfekvőbb kérdések felvetésével. Zavarban vagyok tőle – mondta Alföldi az Armel budapesti sajtótájékoztatóján, ahol úgy fogalmazott: „csikószerű" fiúkból és lányokból álló csapatot válogatott össze.

[namelink name="Havas Ágnes"], az Armel-fesztivál igazgatója lapunknak elmondta: a budapesti bemutató után Pilsenbe is várják a szegedi társulatot. A csehországi város színháza 2010 óta az Armel egyik kiemelt partnere, a szegedi nézők is több produkciójukat láthatták az elmúlt években. Idén Pilsen Európa Kulturális Fővárosa, és a nemzetközi programsorozat egyik legfontosabb része, hogy július elején ott is megrendezik az Armel-operafesztivált. Alföldi Mozart-produkcióját július 7-én játsszák a szegediek a Josef Kajetán Tyl Színházban. Előrehaladott tárgyalások zajlanak már egy őszi vagy jövő évi angliai vendégjátékról is. A szegedi közönség a következő évadban láthatja majd A varázsfuvolát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!