Szeged és környéke

2015.05.29. 23:41

Miklós Péter lesz az új képviselő

Csongrád megye - Miklós Péter lesz a megyei közgyűlés új képviselője az áprilisban lemondott Kalmár Ferenc helyett. Kalmár a tavalyi önkormányzati választásokon jutott be a megyei közgyűlésbe, egy hónapja azonban lemondott, mert Magyarország szomszédságpolitikájának fejlesztéséért felelős miniszteri biztossá nevezték ki.

Munkatársunktól

Mivel a Fidesz–KDNP listájára a Kereszténydemokrata Néppárt delegálta Kalmárt, utódjáról is a kisebbik kormánypártnak kellett döntenie. A listán rajta kívül három kereszténydemokrata szerepelt, [namelink name="Dobák Lászlóné"], [namelink name="Kovács Kálmán"] – akik régebben már voltak megyei önkormányzati képviselők – és [namelink name="Miklós Péter"].

[namelink name="Gémes László"] frakcióvezetőtől és Kalmár Ferenctől tudjuk, hogy a KDNP testületei Miklós mellett döntöttek. Határozatukat még a területi választási bizottságnak és jóvá kell hagynia, és nem valószínű, hogy ennek bármi akadálya lenne. A 35 éves történész a hódmezővásárhelyi Emlékpont Múzeum igazgatója, korábban irányította a szegedi SZINT Kft.-t, egyetemi oktatóként is ismert.

Az új képviselő a következő ülésen leteheti az esküt. Biztosan nem fog unatkozni a közgyűlésben. A megyeházára szüksége van a kormányhivatalnak, tehát a megyei önkormányzatnak júniusra el kellene költöznie onnan.

Az elnök által kiválasztott új székház, a Belvedere-palota azonban a többséget adó Fidesz-frakció több tagja szerint nem megfelelő hely. Eddig háromszor futottak neki a költözés ügyének, de nem tudtak dönteni, csak az indulatok gyűlnek. Legutóbb az ügyrendi és jogi bizottság – amelynek Kalmár is tagja volt – határozatképtelen lett, mert a külső tag, [namelink name="Pap Gabriella"] nem jött el az ülésre, így a jobbikos [namelink name="Dudás Zoltán"] egyedül maradt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!