Szeged és környéke

2015.05.11. 18:21

Tolmácsösztöndíjat alapított Ujhelyi

Szeged - A politikus félévente két hallgatónak finanszírozza saját költségén az uniós intézményekkel való ismerkedést, a repülőjegytől a szállásig mindent biztosít.

Munkatársunktól

Az SZTE Bölcsészettudományi Karának fordító és tolmácsképzésén részt vevő hallgatóknak alapított ösztöndíjat [namelink name="Ujhelyi István"] Európai Parlamenti képviselő. Hétfőn sajtótájékoztatón és a karral kötött megállapodás aláírásán emlékeztetett: amikor képviselő lett, megígérte, hogy többek között az egyetemnek is partnere lesz. A politikus félévente két hallgatónak finanszírozza saját költségén az uniós intézményekkel való ismerkedést, a repülőjegytől a szállásig mindent biztosít.

Ujhelyi szerint a fordítók, tolmácsok egyik legfontosabb elhelyezkedési területét a különböző uniós intézmények alkotják, és felkészült szakemberekre szükség van. [namelink name="Szajbély Mihály"], a kar dékánja elmondta, a korszerű technikai feltételek adottak, hiszen tavaly ősszel mintegy 20 millió forint értékben fejlesztették a szaktanterem berendezését. [namelink name="Gécseg Zsuzsanna"] oktatási dékánhelyettes felidézte, hogy a fordító és tolmácsképzés évtizedek óta folyik az egyetemen – kezdetben nyelvszakok része volt. Társadalomtudományi és gazdasági tolmács és szakfordító szakirányú képzés 1996 óta, fordító és tolmács mesterképzés 2012 ősze óta elérhető. A pályázóknak motivációs levelet és önéletrajzot kell benyújtaniuk, és tanáraik véleménye is fontos az ösztöndíjasok kiválasztásakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!