Szeged és környéke

2015.05.15. 17:16

Visszaáll a forgalomba az első új troli

Szeged - Szombat reggel 10-es, a 8-as, majd a 9-es vonalon visszaáll a forgalomba az első új Ikarus-Skoda troli - értesüléseink szerint.

Dombai Tünde

Ez a hírmondója annak a 13 járműből álló flottának, amelyet három hete állítottak le. A Szegedi Közlekedési Kft. közleménye szerint a cég és a gyártó Ikarus-Skoda Konzorcium között az elmúlt hetekben történt tárgyalások eredményeként beszállító a nagyobb utasbiztonság és a műszaki paraméterek fejlesztése érdekében változtatásokat, javításokat vállalt és hajt végre a járműveken.

A munkálatok jelenleg is folyamatban vannak és befejezésük után, várhatóan néhány napon belül a trolibuszok fokozatosan forgalomba állnak. Az SZKT köszöni az utasok megértő türelmét.

Korábbi érdeklődésünkre a gyártó cégtársulás cseh tagja, a ©koda Electric a.s. csütörtökön azt a tájékoztatást küldte: teljesítették szerződésben vállalt kötelességeiket, a járművek a hatályos előírásoknak megfelelnek, több mint 10 hónapja tökéletesen működnek. Az SZKT azonban további módosításokat kért a járműveken, melyeket el is végeznek, de most az SZKT igényeiről egyeztetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!