Szeged és környéke

2015.06.15. 22:24

Elfelejtett demokrácia és álommunka az érettségin

Szeged - Középszinten június 26-áig 4630-an tesznek szóbeli vizsgát a megyében. Tegnap Zsuzsanna az álommunkájáról, a programozásról beszélt a Ságvári-gimnáziumban az angolérettségin. Meglepő módon azonban mégsem informatikus, hanem rendőr lesz.

Segesvári Csaba

– Zrínyi eposzát húztam magyarból, mivel az eposz visszatérő téma az irodalomban, így nem okozott problémát. Angolon az álommunkáról beszéltem. Elmondtam, hogy játékfejlesztő szeretnék lenni. De nem programozónak felvételiztem, hanem a rendészetit választottam. Talán később megpróbálkozom az álommunkával is – mondta Zsuzsanna, akivel tegnap az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium lépcsőjén futottunk össze. A fiatal lány 4629 társával együtt vágott neki tegnap a szóbeli érettségi vizsgának a megyében.

Bicskei Petra a szóbeli vizsgák után a folyóson telefonálva úgy fogalmazott, meglehetősen rossz tételeket húzott.

Érettségizők a bizottság előtt a Ságváriban. A szerző felvétele

Érettségizők a bizottság előtt a Ságváriban. A szerző felvétele
– Régen tanultunk az athéni demokráciáról, ezért kevés dologra emlékeztem. Szerencsére jó forrásokat és atlaszt kaptam, így sikerült mindent összerakni – mondta Petra, miközben a felelésre váró osztálytársai egy táblára kifüggesztett listán egymás után húzták ki a már elhasznált tételeket, azt találgatták, vajon sorba rakták-e ki a címeket. – Móricz novelláról beszéltem. A gazdaságtudományi kar kereskedelem és marketing szakára jelentkeztem, szerintem felvesznek – folytatta Petra. Elárulta, a szíve mélyén kisgyermekgondozó szeretne lenni.

A középszintű szóbeli vizsgák június 26-áig tartanak. Az eredmény ellen kizárólag jogszabálysértésre való hivatkozással lehet fellebbezést benyújtani az iskolán keresztül a területileg illetékes kormányhivatalnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!