Szeged és környéke

2015.06.17. 21:10

Idén is lehet sörözni a Vedres udvarán

Idén is lesz sörünnep a Vedres-iskola udvarán, de nem a HBH Bajor Étterem és Söröző szervezésében. A fesztivált a Pick éttermet üzemeltető és a Szegedi Ifjúsági Napokat szervező cég, a Tiszaparty Rendezvényszervező Kft. hozhatja tető alá. Popovits Richárd ügyvezető elmondta, ha ők rendezhetik meg a sörünnepet, nem változtatnak a hagyományokon.

Arany T. János

Megírtuk, tizenhét évig várta a vendégeket a HBH Bajor Étterem és Söröző szervezésében a HBH Sörkert a szegedi Vedres-szakközépiskola udvarán. A buli idén sem marad el, csak egy másik cég rendezi. Zádori Roland, a HBH Bajor Étterem és Söröző üzletvezetője, a sörünnep korábbi szervezője elmondta: minden évben sikeres volt a rendezvény, idén mégis úgy döntöttek, abbahagyják.

– Az egyik szemem sír, a másik nevet. Szerettük csinálni, jó buli volt. Ugyanakkor hatalmas teher kerül le a vállunkról – mondta, amikor az okokról kérdeztük. Az üzletvezető úgy fogalmazott, elértek egy színvonalat, amit elképzelhető, hogy nem tudtak volna folyamatosan tartani.

– Kevesen voltunk. Az első rendezvényünk öt napig tartott. A 40 naposra nőtt rendezvényen 70 asztal volt, minden pincérre jutott 10-12. Rendszeresen feljelentettek minket. Szombat este nyolckor telt házunk volt, vettem fel a rendelést, amikor egy rendőr megkopogtatta a vállamat, hogy bejelentést kaptak, halkítsuk le a zenét – mesélte.

A Bajor étterem üzletvezetője hozzátette, sokan csak azt látták, mekkora a forgalom, de a háttérmunkát nem. – A 40 nap alatt ötöt voltam otthon. Mindennap reggel nyolctól éjjel háromig dolgoztunk. Édesapámmal megbeszéltük, hogy elengedjük a sörünnepet, az étteremre és a teraszunkra koncentrálunk, ami jövő májusban nyílik – mondta.

Söröző fiatalok a Vedres udvarában Fotó: Schmidt Andrea

Söröző fiatalok a Vedres udvarában Fotó: Schmidt Andrea

Pick, SZIN és a sörudvar

Információink szerint két szegedi vállalkozó is megrendezné a Vedres udvarán a sörünnepet. Egyikük azt kérte, még a nevét se írjuk le. A másik Popovits Richárd, a Tiszaparty Rendezvényszervező Kft. ügyvezetője, aki 2011 novembere óta üzemelteti a Pick Söröző és Éttermet, tavaly óta pedig ő a Szegedi Ifjúsági Napok szervezője. – Még nem biztos, hogy mi rendezzük a sörünnepet. Az új fenntartó állásfoglalására várunk – mondta Popovits. Megírtuk, Csongrád megyében 17 iskola – köztük a Vedres – kerül át július 1-jétől a KLIK-től a Nemzetgazdasági Minisztérium fenntartásába. – A programok színesítésével, de hasonló formában szeretnénk folytatni a sörudvari rendezvényt. A 17 éves hagyományokon nem szeretnénk változtatni: július 15-én, szerdán nyitnánk és augusztus 23-áig, vasárnapig várnánk a vendégeket – mondta Popovits Richárd.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!