Szeged és környéke

2015.06.04. 20:40

Nagy siker Avignonban A gyertyák csonkig égnek

Avignon, Szeged - Havas Ágnes, az Armel igazgatója azt mondta a rendezőnek az előadás után: ez a produkció volt eddig a szegediek legjobbja az operaversenyen.

Munkatársunktól

A Szegedi Nemzeti Színház operatársulata nagy sikert aratott szerda este Marco Tutino A gyertyák csonkig égnek című egyfelvonásos operájával a francia fesztiválváros, Avignon színházában.


– Olyan hatalmas tapsot kaptunk, hogy még nekem is ki kellett mennem a végén a színpadra – mondta el lapunknak Toronykőy Attila, a produkció rendezője, aki szerint a kiváló akusztikájú teátrumban jól szólt a zenekar, és jól hallatszott az énekesek hangja is. Az operát az Armel-operafesztivál produkciójaként Gyüdi Sándor dirigálásával, a Szegedi Szimfonikus Zenekar közreműködésével, olaszul játszotta a társulat. Havas Ágnes, az Armel igazgatója azt mondta a rendezőnek az előadás után: ez a produkció volt eddig a szegediek legjobbja az operaversenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!