Szeged és környéke

2015.06.30. 19:46

Óriási siker Alföldi Róbert szegedi Varázsfuvolája

Hosszan és lelkesen ünnepelte a zsúfolásig megtelt Thália Színház közönsége a szegedi operatársulatot és Alföldi Róbert rendezőt A varázsfuvola premierjén.

Munkatársunktól

A német nyelvű, szegedi Mozart-produkcióval indult az idei Armel-operafesztivál Budapesten. A hétfő esti bemutatót a legnagyobb nyugat-európai művészeti tévécsatorna, a francia–német Arte élőben közvetítette az interneten. A felvétel az év végéig megtekinthető az Arte honlapján, ahol a nézők július 3-áig dönthetnek szavazatukkal az idei közönségdíjas produkcióról.

Jelenet a produkcióból. Elöl a négy fiatal: Szélpál Szilveszter (Papageno), Gyüdi Eszter (Papagena), Kovács Éva (Pamina) és Hanczár György (Tamino). Fotó: DM

Jelenet a produkcióból. Elöl a négy fiatal: Szélpál Szilveszter (Papageno), Gyüdi Eszter (Papagena), Kovács Éva (Pamina) és Hanczár György (Tamino). Fotó: DM
A pesti bemutatón Gyüdi Sándor, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója dirigálta a közreműködő szimfonikus zenekart. Az Éj Királynője szerepét a versenyzőként döntőbe jutott francia koloratúrszoprán, Marlene Assayag énekelte, akit az előadás végén külön is megtapsoltak. Sarastro szerepében Jekl Lászlót, Taminóként Hanczár Györgyöt, Paminaként Kovács Évát, Papagenóként Szélpál Szilvesztert hallhatta a közönség. Papagenát Gyüdi Eszter, Monostatost Kiss Tivadar, a Fiatal papot Szondi Péter, az Öreg papot Andrejcsik István, a három Udvarhölgyet Somogyvári Tímea Zita, Dobrotka Szilvia és Laczák Boglárka játszotta. A további szerepekben Taletovics Milánt, Dein Zoltánt, Jobbágy Patrikot és Szabó Mártont láthatták a nézők. A modern közegben, drogelvonóban vagy elmegyógyintézetben játszódó meghökkentő produkció díszletét és jelmezeit Tihanyi Ildikó tervezte. A nézők hallhatóan vevők voltak Alföldi Róbert sajátos poénjaira, sokat nevettek az előadás alatt, több áriát és duettet is lelkesen megtapsoltak, végül pedig zajos ünneplésben részesítették a társulatot, nagy ovációval fogadták a színpadra lépő rendezőt.

A Mozart-operát július 7-én Plzenben, az Európa kulturális fővárosa 2015 programsorozatban is játssza a társulat, a magyar nyelvű szegedi premiert októberben tartják a nagyszínházban. Később angliai turnét is terveznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!