Szeged és környéke

2015.06.05. 21:03

Pataki Ferenc zenés-táncos performance-t rendez

Szeged - Pataki Ferenc színművész Karinthy-kabaréra készül a Fekete Ház udvarán és A kis herceg csodálatos utazása címmel zenés-táncos performance-t rendez a Múzeumok éjszakáján.

Munkatársunktól

– [namelink name="Fogas Ottó"], a Móra Ferenc Múzeum igazgatója kért föl, hogy a Fekete Ház emeletén látható Karinthy-kiállításhoz kapcsolódva, és egyben a kiállítóhelyet is népszerűsítve állítsunk össze egy Karinthy-estet. Vasárnap 19 órától a Fekete Ház udvarán található sörkertben kollégáimmal, Csorba Katával és Szívós Lászlóval, valamint a zongorán kísérő Rákai Andrással adjuk elő a könnyed, nyáresti Karinthy-kabarét. Vezérmotívuma: a házasság és a férfi-nő kapcsolat. Ehhez illő szövegeket, jeleneteket választottam, és néhány dal is elhangzik majd a műsorban – mondja [namelink name="Pataki Ferenc"] színművész, az est egyik szereplője és rendezője.


Többek között A marha férj című rövid bohózatot láthatja a közönség, szerepel az összeállításban az Egy férj naplójából és a Poligámia, valamint egy rablógyilkosról szóló jelenet is. Egyelőre egy előadást terveznek, de ha nagy az érdeklődés, elképzelhető, hogy a nyáron többször is megismétlik az estet.

 

Pataki Ferenc zenés-táncos performance-t rendez. Galéria: Kuklis István


Pataki Ferenc készül egy másik előadásra is: június 20-án este fél 10-kor a Múzeumok éjszakája programsorozat részeként nyílik a Móra-múzeumban A kis herceg kiállítás Antoine de Saint-Exupéry illusztrációiból. A tavalyi egyiptomi performance-hoz hasonlóan ehhez kapcsolódva készít zenés-táncos összeállítást A kis herceg csodálatos utazása címmel.


– A kisregényből egyetlen egybefüggő részletet választottam ki, ami arról szól, hogy a főszereplő sorra látogatja a bolygókat. A kiállításon interaktív játékokkal jelenítik majd meg a bolygókat, ahhoz is kapcsolódik a performance-unk. A Szegedi Kortárs Balett táncművésze, [namelink name="Zsadon Flóra"] készít hozzá koreográfiát. A Tömörkény-gimnázium tánctagozatára járó, 11. osztályos tanítványaim is szerepelnek benne. A kis herceget a kislányom, Noémi alakítja, aki már hét éve táncol, francia és magyar szavalóversenyt is nyert, táncolt [namelink name="Juronics Tamás"] produkciójában, a József-legendában, és alkatilag is tökéletesen megfelel a szerepre. Olyan hatásokat igyekeztünk létrehozni, amelyek jellemzőek lehetnek az adott bolygó légkörére. Az iszákosnál a delírium, a királynál a hatalom, az üzletembernél a brókerekre jellemző zsizsegés jutott eszünkbe – magyarázza a kerettörténetben a Pilótát játszó Pataki Ferenc, aki a táncosokat világító csillagokként is szerepelteti majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!