Szeged és környéke

2015.07.24. 23:36

Fél év, mire felépül sérüléséből Tímea

Szeged - Valószínűleg örökre nyoma marad Tímea arcán a múlt szombati támadásnak - ezt mondta lapunknak a lány testvére, Tamás. A fiatalember örülne, ha rendőrkézre kerülne a többi támadó is.

Munkatársunktól

– Felháborító, hogy egy sportember, egy edző támadt ránk – reagált a bírósági hírekre annak a Tímeának a testvére, akit múlt szombaton S. Vilmos eddig ismeretlen két társával együtt brutálisan megvert a Partfürdőnél. Tamás azt mondta, testvére és annak kubai származású párja már otthon gyógyul.

– Timi próbálja kiheverni a történteket. A száját összevarrták, annak a hege valószínűleg megmarad, az orvos úgy véli, hogy fél év kell a teljes felépüléshez – mondta a megvert lány bátyja.

Tamás örül annak, hogy gyorsan megtalálták a támadással gyanúsított férfit, úgy gondolja, ehhez nagyban hozzájárult a nyilvánosság, az internetre felkerült videó is.

– Jó lenne, ha a többi támadó is előkerülne – tette hozzá. A fiatalember elmondta, készülnek a szembesítésre, majd az azt követő tárgyalásra. Azt mondta, Tímea kubai származású párja is jól van.

Megírtuk, szombat este a Partfürdőn tartott fesztivál után Tímea, Tamás és a lány kubai származású párja hazafelé tartott, amikor S. Vilmos két barátjával együtt a Belvárosi híd alatt belekötött a 25 éves kubai férfiba, akit büdös bevándorlónak neveztek. Tímea megpróbálta kimenteni az évtizedek óta Magyarországon élő párját, akit ezért S. Vilmos nyakon öntött egy doboz sörrel. Tímeáék úgy döntöttek, otthagyják a kötekedő S. Vilmost, aki utánuk eredt: először Tamást vágta szájon, majd Tímeát is úgy megütötte, hogy a fiatal lány eszméletét vesztette. A támadók ezután alaposan helybenhagyták a kubai származású férfit is, majd elmenekültek a helyszínről – derült ki a törvényszéki tájékoztatásból.

A rendőrök kedden fogták el az egykori börtönőr, II. danos kickboxedző S. Vilmost, akinek az előzetes letartóztatását szerdán indítványozta az ügyészség – tekintettel korábbi büntetőügyére is. A bíróság csütörtökön elrendelte az előzetes letartóztatást, de S. Vilmos fellebbezett, ezért az ítélet még nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!