Szeged és környéke

2015.07.03. 16:35

Medvehagymás és tejberizses? Mórahalmi rétesben nincs lehetetlen

Mórahalom - Illat, állag, ízharmónia, összhatás – összesen több mint kéttucat rétest kóstolt végig és értékelt a felsorolt szempontok alapján a héttagú zsűri Mórahalmon pénteken a VI. Dél-alföldi Rétesfesztiválon.

Munkatársunktól

Túróst, meggyest és almást mind az öt csapat készített, az egyéb édes és sós kategóriában került a zsűri asztalára nutellás-tejberizses, ribizlis-mákos, rebarbarás és medvehagymás is.

A legjobb rétest kereste a zsűri a VI. Dél-alföldi Rétesfesztivál versenyén. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)



A zsűri 5 órakor hirdetett eredményt az 5 kategóriában. A Metro két elsőséget is bezsebelt.

A kategóriák

almás:
1. Metro, 2. Mabarcell, 3. Antik rétes
meggyes: 1. Kisteleki házi rétes, 2. Metro, 3. Mabarcell
túrós: 1. Mabarcell 2. Metro, 3. Kisteleki házi rétes
sós: 1. Antik rétes, 2. Kisteleki házi rétes, 3.Első bajai rétesház
édes: 1. Metro, 2. Antik rétes, 3. Metro.


A zsűri
[namelink name="Mészáros Zoltán"] tűzoltó ezredes gazdasági igazgató helyettes Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, [namelink name="Csóré Zoltán"], a NAV Csongrád Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság igazgatója,  [namelink name="Dr. Lamperné Dr. Horváth Éva"], a Csongrád Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Földművelésügyi Főosztály főosztály vezetője, [namelink name="Sényei Miklós"], a Colosseum Hotel konyhafőnöke, - [namelink name="Szilágyi Róbert"], Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendőr ezredes rendészeti főkapitány helyettes,  [namelink name="Dr. Csurgó Edit"]a NAV Csongrád Megyei Adóigazgatósága igazgatója és [namelink name="Szögi Andrea"], a Délmagyarország szerkesztőségvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!