Szeged és környéke

2015.07.05. 21:30

Szegedi főszereplő nyerte az Armel előadói díját

Marlene Assayag francia szoprán kapta a legjobb előadó díját.

Munkatársunktól

Véget ért péntek éjjel az Armel-operaverseny Budapesten, a döntőbe jutott énekesek a legjobb előadó díjáért versenyeztek; az elismerést a nemzetközi zsűri a francia szopránnak, Marlene Assayagnak ítélte, aki a Szegedi Nemzeti Színház Alföldi Róbert Mozart-produkciójában, A varázsfuvolában Az Éj Királynője szerepét alakította.

A legjobb produkció díját az antwerpeni Muziektheater Transparant Tom Creed által rendezett produkciója, Alfred Hitchcock Hátsó ablak című filmje alapján készült Private View című opera, Annelies van Parys műve nyerte.

A szegediek előadása az év végéig megtekinthető az Arte francia–német kulturális tévécsatorna internetes változatán, a http://concert.arte.tv/de/die-zauberfloete-von-mozart-beim-armel-opera-festival címen. Ugyanitt augusztus 9-éig szavazhatnak a nézők arra, hogy melyik produkciót tartják érdemesnek a közönségdíjra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!