Szeged és környéke

2015.08.27. 14:15

600 menekültet vittek buszokkal a szegedi nagyállomásra

Buszokkal körülbelül 600 migránst hoznak a vasútállomáshoz, ahonnan különvonattal Budapestre és Debrecenbe viszik őket - tudtuk meg a MigSzol egyik önkéntesétől.

Munkatársunktól

Szirénázó rendőrautók sokasága érkezett csütörtök délelőtt 11 óra körül a szegedi Indóház térre, a vasútállomáshoz. Információnk szerint több mint hatszáz menekültet szállítottak buszokkal a pályaudvarra, ahol már várta őket egy hat kocsiból álló szerelvény.

– Egyszerre hoznak Röszkéről, a hangárból több busznyi menekültet, és egységesen viszik őket vonattal, rendőrségi kíséréssel – tájékoztatta lapunkat a helyszínen Szőke-Tóth Ágnes önkéntes.

Megtelt rendőrökkel az Indóház tér. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA



Azt nem tudta megmondani, miért tömegesen utaztatták a migránsokat. Úgy tudta, sok szír igyekezett a vonatra, amellyel Debrecenbe, Bicskére vagy Balassagyarmatra tartottak a külföldiek. A MigSzol önkéntesei segítették a nagyállomásnál lévő, nagy számú rendőr munkáját, és ásványvizet, ennivalót adtak a migránsok kezébe a vonatra szállás előtt. A tűző napon sorfalat álló rendőröknek is vizet adtak az önkéntesek. A különvonat lassan telt meg, mert a buszok nem egyszerre érkeztek, és a menekülteket kisebb csoportokban kísérték fel a peronhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!