Szeged és környéke

2015.08.11. 10:51

Előzetesben a holland, az algériai és a szerb embercsempészek

A Szegedi Járási Ügyészség indítványára a múlt hét végén három egymástól függetlenül bűncselekményt elkövető embercsempészt helyezett előzetes letartóztatásba a nyomozási bíró.

delmagyar.hu

A szerb és az algériai embercsempész augusztus 5. napján, míg a holland augusztus 8. napján került őrizetbe. A holland és a szerb embercsempész ismeretlen megbízójával abban állapodott meg, hogy Röszke térségében vesz fel Magyarország területére illegálisan bejuttatott migránsokat, míg az algériai Budapesten a Keleti pályaudvar környékén ismerkedett meg két ismeretlennel, akik pénzért cserébe azt kérték, hogy Németországba szállítson migránsokat Szeged környékéről.

A megállapodásnak megfelelően a holland embercsempész 5 iraki és 19 szír állampolgárt, az algériai 38 szír állampolgárt, míg a szerb embercsempész 4 iraki állampolgárt vett fel a gépkocsijába és indult azzal Magyarország belseje felé. A rendőrség röviddel a migránsok gépkocsiba történő felvételét követően valamennyiüket előállította és őrizetbe vette, két gyanúsítottat Röszke külterületén, egyet pedig Szeged belterületén.

Az ügyészség indítványára a gyanúsítottakat a nyomozási bíró a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye okán előzetes letartóztatásba helyezte 1 hónapi időtartamra. A bíróság határozatát az algériai férfi vette egyedül tudomásul. 

A nyomozásokat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság teljesíti a Szegedi Járási Ügyészség felügyelete mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!