Szeged és környéke

2015.08.05. 22:49

Felszedték a betonasztalokat a Bartók téren

Felszedték az utcabútorokat a szegedi Bartók téren, ahol évek óta panaszkodnak az ott élő hajléktalanokra. Kedden a téren egy 51 éves férfi szeméremsértő módon mutogatta magát. Elfogták a rendőrök.

Arany T. János

Mutogatta magát

A járókelőknek mutogatta magát kedden a Bartók téren az 51 éves A. János. A rendőrség tájékoztatása szerint a férfi szeméremsértő módon mutogatta magát, és önkielégítést végzett. A kiérkező rendőrök elfogták a gyanúsítottat, és előállították a Szegedi Rendőrkapitányságra. A. János ellen szeméremsértés gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Kedden elkezdték felszedni a szegedi Bartók tér egyik oldalán lévő utcabútorokat, ahol a hajléktalanok élték mindennapjaikat és végezték el kis- és nagydolgukat.

Szerda reggel két darus kocsival vonultak ki a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. szakemberei, és nekiláttak a három betonasztal eltávolításának. Ketten két oldalról két vésőgéppel verték szét a betontalapzatot, majd egy nagy flex csiszológéppel vágták át a fémtartókat. Hogy a nehéz asztal ne zuhanjon a földre, láncot kötöttek rá, amit az egyik daru tartott, majd egyből beemelte a platóra. Az egész nem tartott tovább tíz percnél. Közben egy kiszáradt fát is kivágtak a cég emberei.

A vésők és a flex zajára több lakó kíváncsian nézett ki a szemközti Bartók tér 6. szám alatti házból. Korom István elmondta, esténként áramlott be a lakásukba a vizelet szaga.

– Néhány éve még csak egy férfi ült itt, mára tízen lettek, elvadultak. Valószínűleg nem ez a legkívánatosabb megoldás, de lépni kellett. A mi házunk elé kakiltak és pisiltek. Szívtelennek tarthatnak minket, de muszáj volt tenni valamit ellenük. Négy éve küzdünk – sorolta panaszait a férfi.

– Jó megoldás, de így értelmetlen. Körbe kellene keríteni a játszóteret, akkor ott nem ihatnának, van rá törvény. Most is ott ül ugyanaz a társaság. Itt az óvoda, iskola, időnként testnevelésórákat tartanak a játszótéren. Ebbe nőjön fel a gyerek? – kérdezte egy kutyáját sétáltató asszony, aki nem akarta elárulni a nevét, mert mint mondta, sokan ismerik.

Omlik a beton, sikít a fém. Munkában a környezetgazdálkodás, felszámolják a Bartók téri hajléktalantanyát. Fotó: Kuklis István (galéria)


– Lehet normálisan is viselkedni. Üldögélünk, megissza az ember azt a kis bort, ha van. Tudom, az öregasszony volt – mutatott az épület felé az egyik lángosos közelében üldögélő férfi. A társaság egyetlen női tagja közben a padon fekve aludt.

A városrész önkormányzati képviselője, Szondi Ildikó kérte meg a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-t, hogy szedje fel a hajléktalanok lakhelyéül szolgáló padokat. – Felszámoltuk a helyet, ahol tanyát vertek a hajléktalanok. Ezzel a büdöset, az általuk nyilvános illemhelyként használt területet szüntettük meg. A tereprendezés még hátravan, a zöldterületet szeretnénk visszaállítani – mondta a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!