Szeged és környéke

2015.08.25. 22:47

Nem csobognak a szökőkutak a kistelepüléseken

Csongrád megye - Sok településnek van kisebb- nagyobb szökőkútja, ám a legtöbb helyen nem üzemel. Van, ahol a szivattyú hiányzik, máshol elromlott. Pedig ebben a hőségben minden kis vízfelület üdítőleg hathat, akár egy arcfrissítés erejéig is.

M. K. E.

Körbenéztünk néhány kistelepülésen, van-e szökőkútjuk, ha van, működik-e. Nagyéren egy női alakot formázó csobogó áll az önkormányzattal szemközti téren. A korsójából egyelőre nem folyik víz.


– Már csak a szivattyú hiányzik. Tervezzük a beszerzését, és akkor víz is folyik a szoborlány korsójából. A számításaink szerint egyébként nem sok pénzbe kerülne a működtetése. Ez a víz azonban kevés lenne ahhoz, hogy a parkba látogatók felfrissítsék magukat a kánikulában – mondta [namelink name="Lőrincz Tibor"] polgármester.


Csanádalbertinek is csobogója van, méghozzá a játszótéren, de náluk sem működik. – Vízforgatós rendszerű a berendezés, 50 liter víz kell hozzá. A gondunk csak az, hogy meghibásodott a rendszer, a víz elfolyik. Meg kell javíttatnunk, de egyelőre nincs rá forrásunk. Lesz egyébként egy másik kis csobogónk is, a felépítendő új művelődési házunk mellé tervezzük – ezt már Csjernyik Zoltántól, Csanádalberti polgármesterétől tudtuk meg.

Székkutasnak a 47-es főút szomszédságában található a szökőkútja.

 

Derekegyházon sem működik a kis szökőkút. Elromlott. Fotó: Kovács Erika

Derekegyházon sem működik a kis szökőkút. Elromlott. Fotó: Kovács Erika


Elromlott, de ha jó lenne, sem lenne most értelme működtetni.


– A településen most nagy munkák zajlanak: készül a szennyvízhálózat, az ivóvízhálózat rekonstrukciója is most történik, és a 47-es főút fejlesztése is. Hatalmas a por. Ha jó lenne a szökőkút, lehet, hogy éppen a portól romlana el. Jövő nyárra azonban ismét megjavíttatjuk – nyilatkozta [namelink name="Szél István"], Székkutas polgármestere.


A derekegyházi szökőkút sem üzemel. A javítását kora őszre ígérte a berendezést építő vállalkozás. – Öt éve készült a kis hatszögletű szökőkutunk, amit éjszakánként kivilágítunk. Nemrég romlott el, a legrosszabbkor, hiszen most, a kánikulában, biztosan sokan hűsölnének körülötte – fogalmazott [namelink name="Szabó István"] polgármester, akitől azt is megtudtuk, hogy a szökőkút működtetése egyébként nem kerül sok pénzébe a településnek. Az önkormányzat napelemes rendszere biztosítja az energiaellátását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!