Szeged és környéke

2015.09.02. 19:05

Demonstráltak a szélsőjobbosok Röszkén

- Ha nem vonulunk le innen, akkor a rendőrök oszlatni fognak - mondta a szónok, de a demonstrálók csak nehezen mozdultak a sínekről. Képgalériával.

Szabó C. Szilárd

Röszkénél demonstrál a Jobbik. Fotó: Segesvári Csaba - GALÉRIA



19:30 A demonstrálók mégis levonultak a sínekről és már visszafelé gyalogolnak - vége a tüntetésnek.

19:20 A tüntetők kiértek a határra, ahol Tóth Péter, a szegedi Jobbik elnöke közölte: „jelezték, ha nem vonulunk le innen, akkor a rendőrök oszlatni fognak." Megkérte a tüntetőket, hogy a vonatsín melletti földúton sétáljanak vissza. A felhívás ellenére nem mozdulnak a tüntetők a sínekről. Eközben távolban, a szerb oldalon a tüntetőktől egy kilométere menekültek csoportja látszik – a határ felé tartanak.

Röszkénél demonstrál a Jobbik. Fotó: Segesvári Csaba - GALÉRIA



18:40
Vona Gáborral az élen azonnal odaér a menet a két kilométeres séta után a vasútvonalhoz, ahol a migránsok tömegével lépnek be Magyarországra. Óriási a rendőri készültség. Információink szerint a rendezvény előtt is közben is buszokkal szállították el a közeli gyűjtőpontról a migránsokat.

18:00 Vona Gábor beszédében elmondta, nem gyűlölködni jöttünk ide, nem gyűlölünk senkit. „Azért jöttünk, hogy kifejezzük a magyar társadalom akaratát." A jobbik elnöke szerint nem lesz összeurópai megoldás a migráció kérdésében, de ha mégis, késő lesz, és Magyarország rosszul jár.

Röszkénél demonstrál a Jobbik. Fotó: Segesvári Csaba - GALÉRIA


Vona hangsúlyozta, mindenkit vissza kell fordítani a határról, válogatás nélkül, és be kell vetni a honvédséget. Közel kétszázan lehetnek a megmozduláson, a beszédek után elindultak a Röszke – Horgos vasútvonalhoz.

17:12 A kezdés késik, nagyon sok a külföldi tudósító a helyszínen. 

17:00 Megérkezett Vona Gábor, a Jobbik elnöke, ő a tüntetés vezérszónoka.

Röszkénél demonstrál a Jobbik. Fotó: Segesvári Csaba - GALÉRIA


A rendezvény előtt tíz perccel mintegy nyolcvan-száz tüntető - köztük néhány fekete inges kopasz - álldogált a szerb-magyar határhoz közeli falu fő terén. Nagy volt a rendőri készültség, a falu határában több rendőr autó is állt.

A fő térről vonulnak majd át a Horgos-Röszke vasútvonalhoz, ahol a gyorstelepítésű drótakadály hiányában nagy számban jönnek át a migránsok Szerbiából Magyarországra. Azt tervezik a tüntetés szervezői, hogy útjukat állják, feltartóztatják a migránsokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!