Szeged és környéke

2015.09.22. 15:52

Halálos diszkóbaleset a rakparton - valósághűen

A drogos, ittas és felelőtlen vezetés veszélyeire hívták fel a fiatalok figyelmét kedden a forgalom elől lezárt rakparton az autómentes naphoz kapcsolódva. A valósághű bemutató végén a ,,halottat" egy temetkezési cég furgonja szállította el.

Két autó ütközött össze a lezárt Huszár Mátyás rakparton kedd délelőtt. Mentők, tűzoltók, rendőrök és egy hullaszállító is érkezett. Az áldozat zokogó szülei is megjelentek a helyszínen.


A szervezők, a Rotary Club Szeged Dóm, a Rotaract Club Szeged, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, Vöröskereszt megyei szervezete és a Szegedi Városkép és Piac Kft. a drogos, ittas és felelőtlen vezetés veszélyeire hívták fel a fiatalok figyelmét a látványos bemutatókkal.

Tömeg és szimulált baleset a rakparton. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA


A halálos diszkóbaleset előtt roncsautókból kiszerelt légzsákokat, szám szerint négyet, robbantottak volna fel a rendőrök, de csak egyet sikerült, mert tönkrement a kábel.


A balesetet fiatalok játszották el, inkább lelkesen, mint hitelesen. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott a vétkes sofőr és egyik utasa. A frontális ütközés után a gépkocsivezető még meghúzta néhányszor a kezében lévő töményes üveget, miközben az utas trágár szavakkal szidalmazta, amiért részegen ült a volán mögé.


Egy valódi balesettől csak annyiban különbözött a prezentáció, hogy minden sokkal gyorsabban történt. Ettől eltekintve minden résztvevő hitelesen tette a dolgát: a tűzoltók feszítő-vágó eszközökkel kiszabadították a roncsok közé szorult sérülteket, a mentők pedig ellátták őket. A rendőrök elszállították a balesetet okozó ittas fiút, majd megérkezett a Szegedi Testamentum Temetkezési Kft. furgonja és bepakolták a halottat játszó lányt.

Tömeg és szimulált baleset a rakparton. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA


A szomszédos Radnótiból és a Kőrösyből érkezett diákok élvezték a produkciót. Az egyik fiú azt mondta, az ötlet jó, de a kivitelezésen, a szereplők játékán lehetne még javítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!