Szeged és környéke

2015.10.27. 09:17

Apránként újul a Bartók tér

Szeged - A Bartók tér egy kis részét leaszfaltozták, erre a szintkülönbségek még nagyobbak lettek, a tér még mindig balesetveszélyes - írta egyik olvasónk. Szondi Ildikó önkormányzati képviselő szerint folyamatosan újítják a teret.

Munkatársunktól

– Borzalmasak a járdák, a gyerekeknek és az időseknek is óvatosan kell lépkedniük – mondta a repedéseket kerülgető Gyebnár Katalin, aki bevásárlásból igyekezett hazafelé. Elmondta azt is, hogy a helyzet télen a legrosszabb, amikor a repedéseket és a buckákat belepi a hó és a jég. Ilyenkor még nagyobb a veszélye, hogy azok, akik nem ismerik a teret, elesnek. Szerinte az is probléma, hogy esőzéskor a víz nem tud lefolyni a csatornában. Miközben beszélgettünk, néhány lépésre tőlünk, a játszótéren – ahol a járdahibákat már kijavították – az anyukák is óvatosságra intették gyermekeiket.

Hamarosan megszűnnek a Bartók téri buktatók. A felújítást télen is folytatják. Fotó: Kuklis István

Hamarosan megszűnnek a Bartók téri buktatók. A felújítást télen is folytatják.

Fotók: Kuklis István

Korábban megírtuk (2015. augusztus 6., Felszedték a betonasztalokat a Bartók téren), hogy elkezdték felszedni a szegedi Bartók téren az utcabútorokat, ahol a hajléktalanok élték mindennapjaikat és végezték el kis- és nagydolgukat. Néhány fát is kivágtak, amelyek helyett hamarosan újakat ültetnek.


– Folyamatosan dolgozunk azon, hogy felújítsuk a teret, télen is, és a jövő évben is. Több pályázatot beadtunk, hogy legyen pénzünk a zöldfelületekre, fűre, fára. A kivágott fák helyett a pályázatok eredményétől függetlenül is ültetünk újakat – tudtuk meg Szondi Ildikó önkormányzati képviselőtől. Szerinte a Bartók tér nemcsak közösségi tér, hanem sportolási lehetőséget is nyújt a környéken élőknek, hiszen van itt kosárlabdapálya és pingpongasztal is. Éppen ezért védeni és ápolni kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!