Szeged és környéke

2015.10.06. 16:27

Változatlan a jegyár az idei Jazz Napokon

A napijegyek 3 ezer 5 száz forintba, a bérlet pedig 5 ezer 5 száz forintba kerül.

Salánki Zsófia

– Mint minden évben az idei fesztivált is egy Dél-Alföldi zenésszel szerettük volna nyitni. Így esett a választásunk Csizmadia Lászlóra, aki Fusion.4 formációval érkezik majd – mondta a keddi sajtótájékoztatón [namelink name="Drienyovszki András"] szervező. A Szeged Jazz Days idén is két napon keresztül várja a jazz szerelmeseit november 6-án és 7-én a Szegedi IH Rendezvényközpontban. A programban a fúzióstól a modern jazz taktusokig mindenféle csemegével kedveskedtek a szervezők.

A hatodikai programot [namelink name="Csizmadia László"] indítja este fél nyolckor a Fusion.4 formációval. A diplomás dobtanár Szeged és környékének egyik legjobb jazzdobosa. Ezután következik majd a Hadrien Feraud Band az Amerikai Egyesült Államokból. Frontemberüket, Hadrien Feraud-t Drienyovszki András szerint a teljes jazz univerzumot képviseli. Még csak 31 éves, de a földkerekség legtehetségesebb basszusgitárosának tartják. A fesztivál első napját a Dean Brown Group zárja majd élükön a méltán híres Grammy-díjas gitárossal, Dean Brownnal. 

A zárónapon, azaz november hetedikén a programot a Baló István Workshop Band nyitja ugyancsak este fél nyolckor. Rögtön ezután a Hungarian Jazz Quartet következik Tony Lakatossal, aki bár Németországban él, most mégis hazalátogat, hogy a szegedi közönségnek játsszon. Produkciójukban közreműködik Babos Gyula is. A fesztivál záróprogramja egy igazi csemege lesz a jazz szerelmeseinek, hiszen a Kenny Garrett Quintet érkezik Szegedre az USA-ból, hogy szórakoztassa  nagyérdeműt. Kenny Garrettet a legjobb fekete amerikai altszaxofonosként tartják számon.

Drienyovszki András elmondta, hogy a jegyárak az első alkalom óta változatlanok. A napijegyek 3500 forintba, a bérlet pedig 5500 forintba kerül. A bérleteket kizárólag november másodikán éjfélig lehet megvásárolni. Jegyek kaphatók az IH Rendezvényközpontban, a Belvárosi Moziban, a Csermák hangszerüzletben, a Tourinform Irodában, a Fókusz Líra Könyváruházban, a Délmagyarország Ügyfélszolgálati Irodáiban Szegeden és vidéken is, az Ibusz utazási Irodában, a Vista Utazási Irodában, az OTP Travelnél, az Interticket Fesztivál Jegyirodában, és a Tourinform Irodákban. További információkat találhatnak a www.szegedjazzdays.com-on.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!