Szeged és környéke

2015.11.20. 21:53

Migránsok és ítéletek - nyolcmillió forintba került a tolmácsolás

Szeged, Magyarország - A közigazgatási perrendtartás megújítása volt a témája a pénteki konferenciának a Szegedi Törvényszéken.

A közigazgatási és munkaügyi bírák tapasztalatait gyűjti össze az Országos Bírósági Hivatal, hiszen a rendszerváltás óta csak ideiglenes szabályokon alapul a közigazgatási bíráskodás. Több millió ilyen ügyet intéznek évente a bíróságokon, szinte mindenkit érint, például egy egyszerű építési engedély megadása vagy elutasítása is ide tartozik. A beszerzett vélemények összefoglalása jövőre kerül a parlament elé.

[namelink name="Handó Tünde"] OBH-elnök sajtótájékoztatóján azt is elmondta, hogy a Szegedi Törvényszéken nagy mennyiségű, migránsokkal kapcsolatos ügyre számítottak, ám szeptember 15-e óta csak 704 ilyen ügy érkezett. Ezért az ezzel kapcsolatos ítéletek túlnyomó részét a helyi bírák hozták, mindössze nyolc más településről iderendelt bíró segítette a munkájukat. A Szegedi Törvényszéknek ugyanakkor sokba kerültek ezek az ügyek: 8 millió forintot költöttek tolmácsokra, 3 milliót a kirendelt védőkre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!