Szeged és környéke

2015.11.04. 16:59

Nobel-díjast avatnak díszdoktorrá

Szegedre érkezett tegnap _%Eric Wieschaus%_ Nobel-díjas fejlődésgenetikus.

Munkatársunktól

Ő a tizenötödik Nobel-díjas, aki 2012 óta Szegedre látogatott. Az amerikai tudós részt vesz a Nobel-díjasok, Szent-Györgyi Ifjak, Diákok, Tanárok és Mentorok Találkozóján, amelyet immár hatodik alkalommal rendez meg a Szegedi Tudományegyetem, az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpontja és a Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány. A kétnapos rendezvénysorozaton pénteken és szombaton több mint 15 elismert kutató előadásait hallgathatják meg a középiskolások és egyetemisták.


Eric Wieschaus, aki az embriók fejlődését szabályozó gének felfedezéséért 1995-ben kapta meg az orvostudományi Nobel-díjat, holnap mutatja be kutatási területét az érdeklődőknek. 

November 7-én a Szegedi Tudós Akadémia tehetségei, a Szent-Györgyi Ifjak mutatják be eredményeiket. A diákok olyan érdekes témákkal készülnek, mint például az őssejtkutatás eredményei, a mikroalgák talajjavító hatása vagy a vesefibrózis kialakulásának genetikai háttere. Az előadások után 14 labor munkájába nyerhetnek betekintést.


Szombaton, az Egyetem Napján az SZTE Szenátusa ünnepi ülést tart, amelyen Eric Francis Wieschaus Doctor Honoris Causa kitüntető címet vesz át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!