Szeged és környéke

2016.01.29. 13:10

Megyei közgyűlés: elfogadták a költségvetést, Kondé Lajos kapja a díszpolgári címet

A Csongrád megyei közgyűlés egy tartózkodás mellett elfogadta el 2016 költségvetését. Zárt ülésen döntöttek Csongrád megye díszpolgára cím kitüntetettjéről is.

Zárt ülésen döntött a Csongrád megyei közgyűlés, hogy [namelink name="Kondé Lajos"] plébánost tüntetik ki Csongrád megye díszpolgára címével.


A csongrádi városházán tartott ülésen ezen kívül egy tartózkodás mellett fogadta el a 2016-os költségvetését: 254 millió 400 ezer forintos bevétellel és ugyanennyi kiadással. Ez az összeg 2013 óta változatlan.


A Csongrád Megye Fejlesztéséért Nonprofit Kft.-nek úgy kell hozzáfognia a területfejlesztési ügyek intézéséhez, hogy bevételeinek egy részéről még nem tud. Ez látszott az üzleti terven, amelyről Bozó Zoltán (Fidesz) pénzügyi bizottsági elnök kérdése nyomán kiderült: pontatlan adat is akad benne. Buzás Péter (MSZP), Szél István (Fidesz) és Nógrádi Zoltán (Fidesz) hozzászólásai nyomán olyan határozatot fogadott el a közgyűlés, hogy a kft. ügyvezetője, Weszely Tamás készítsen új üzleti tervet.


Zárt ülésen arról döntött a közgyűlés, hogy Csongrád Megye Díszpolgára címmel tünteti ki Kondé Lajost, a szegedi dóm plébánosát márciusban, a nemzeti ünnepen. Kondé atya Mohácsról, egy konferenciáról jött haza, amikor telefonon elértük. Azt mondta, ez az elismerés nagy meglepetés számára. Fontosnak tartotta hozzátenni: az ember nem azért dolgozik, hogy díjat kapjon, hanem hogy megfeleljen a lelkiismeretének és a közösségének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!