Szeged és környéke

2016.01.15. 11:12

Nyolc hónapja tátongott a gödör

Megkerestük annak a Bartók téri gödörnek a gazdáját, amelyet tavaly május óta senki nem temetett vissza rendesen. Panaszosunk hiába futotta a köröket. Lapunk elintézte: azonnal megoldották a problémát.

Dombai Tünde

– A Bartók tér Autóklub felőli oldalán lakunk, a 6. szám alatti tizenkét lakásos társasházban. Zömében tulajdonosok vagyunk. Tavaly áprilisban egymillió forintot fizettünk azért, hogy a közös képviseletünket ellátó IKV Zrt. meghibásodás miatt megjavíttassa a gázvezetékeinket. Fel is bontották a ház előtti járdát és a vele határos fizetős parkoló egy részét is. A munka végeztével a járdát többhavi könyörgésünkre nagy nehezen leaszfaltozták. A parkolóban ásott, egy méternél is mélyebb gödröt viszont csak földdel temették vissza. Nem aszfaltozták le, azt mondták, az már parkoló, az az SZKT reszortja – fakadt ki Korom István.

 

Ez nem mehet így a végtelenségig! - zárta le a gödrös parkolót Korom István. Fotó: Frank Yvette

Ez nem mehet így a végtelenségig! – zárta le a gödrös parkolót Korom István. Fotó: Frank Yvette


A helyszínen megmutatta: a betemetett gödör azóta lassan, de biztosan süllyed. Többször jelezte problémájukat az SZKT-nak, hiába. A gödörbe hordott föld azóta annyira besüppedt, hogy egy nagyjából fél méter átmérőjű, húsz centi mély üreg tátong. Ha megtelik vízzel, balesetveszélyes az autóknak. A lakók attól tartanak, hogy mivel gázcső fut alatta, nagyobb problémát okoz, ha az is beszakad. Panaszosunk azzal védi az autósok és a környékbeliek biztonságát, ami a keze ügyébe akad. Két otthagyott póznát állított a mélyedésbe.


A polgármesteri hivatal városüzemeltetési irodájának munkatársa, Kósa János megerősítette, valóban nem volt teljes körű a tavalyi helyreállítás. Annak ellenére sem, hogy az a bontást végző kivitelező feladata lett volna. Ezért – megköszönve panaszosunk bejelentését – felszólították a kivitelezőt, hogy egy héten belül állítsa helyre a burkolatot. Az IKV-tól azt a kiegészítést kaptuk, hogy rövidesen tömörítik az útalapot, és betonozzák a burkolatot. Ez tegnap délutánra meg is csinálták. A javított felületre ideiglenes védelemként hőszigetelést és fóliát tettek még egy napra.


Panaszosunk nagyon megörült a gyors jó hírnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!