Szeged és környéke

2016.02.25. 09:50

Indul a földárverések második fordulója

Március 1-10. között megint földárverések lesznek Szegeden és Hódmezővásárhelyen, a szokott helyszíneken. 322 olyan állami földrészletet lehet megvenni, amelyek egyenként 3 hektárnál nagyobbak.

Munkatársunktól

Tavaly decemberben tartották a megyében a földárveréseket: 603 darab, 3 hektárnál nagyobb földrészletet hirdettek meg, közülük 372 kelt el– mondta [namelink name="Juhász Tünde"] kormánymegbízott tegnapi sajtótájékoztatóján. Közel 11 ezer hektárból mintegy 8 ezer talált gazdára, az összesnek a 62 százaléka, 12 milliárd forint értékben. A kikiáltási árhoz képest összesen 1 milliárd forinttal adtak értük többet a licitálók.


A kormányhivatal a sajtótájékoztatón jelentette be: március 1–10. között lesz a földárverések második fordulója, ekkor azokat a hektárokat is újra, ugyanazon az áron meghirdetik, amelyek decemberben nem találtak gazdára.


A 2015-ről megmaradt földrészletek száma 231, ezekkel együtt hamarosan összesen 322 földrészletet – 6258 hektárt – vernek dobra a két megyei jogú városban, Szegeden és Hódmezővásárhelyen. A helyszínek ugyanazok: Szegeden a Vasas Szent Péter utca 9., a Kereskedő sor 3–5., Hódmezővásárhelyen a városháza díszterme, valamint a Rárósi út 110. A napi menetrendben mindössze annyi a változás, hogy a regisztráció 7 óra helyett 8-kor indul, az árverések 10 órai kezdete azonban változatlan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!