Szeged és környéke

2016.02.01. 11:26

Mobilstop a trolibuszon

Telefonálni tilos - ez lenne a közös a repülőgépek és a szegedi 5-ös trolikban?

Kiss Tímea

Olvasónk, Tarnay Csaba fotója szerint igen, ugyanis a gimnazista a minap fotózta iskolából jövet egy alacsonypadlós járművön, az első ülést elkülönítő üvegen a tiltást jelző matricát. 


– Furcsának találtam. Repülőn láttam már ilyet, de buszon, trolin, villamoson még nem! És míg a légi járművön egyértelmű, hogy miért nem lehet a készüléket használni, a trolin nem értem a tiltás okát – fogalmazott a gimnazista.

 

A mobilok használatát tiltja a trolimatrica. FOTÓ: Tarnay Csaba

A mobilok használatát tiltja a trolimatrica. FOTÓ: Tarnay Csaba


Az SZKT ügyfélszolgálatán elmondták: a mobilstop elsősorban a járművezetőkre vonatkozik. Hiába nekik szól, az elöl helyet foglaló utasokat annyiból érinti csak a tiltás, hogy ők sem zavarhatják telefonálással, zenehallgatással a vezetőt. Csaba is ráérzett a furcsaságra. – Nem vettem komolyan a matricát, hiszen telefonnal fotóztam le – máshol még nem láttam ilyet! – vallotta be, és bár ezt a tiltást félvállról vette, templomban vagy tanórán nem kapná elő a készülékét. A suliban „megvan nélküle is", inkább osztálykirándulásokra viszi magával. 


Bár a tanév tart még, a többi utassal együtt Csaba reménykedhet: ha nem is hangsebességgel, de gyorsan célba érnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!