Szeged és környéke

2016.02.03. 17:00

Régi és elavult: nehéz felmászni a Felső Tisza-parti buszmegállóhoz

Szeged- Régiek, elavultak már a Hajós utca és Felső Tisza-part kereszteződéséhez vezető téglalépcsők, a töltés oldalában meredek a rámpa.

Munkatársunktól

- Régi a problémánk, de mert hiába jeleztük az önkormányzati képviselőnknek, az újságnak is megmutatom. A belváros felé rendszerint a Hajós utca felől megyünk a Felső Tisza-parton lévő Tabán utcai busz- és trolimegállóba. Esős, jeges időben nehéz felmászni oda, ezért nagyon kérem az illetékeseket, segítsenek az idősebbeknek, babakocsival és kerekesszékkel közlekedőknek! Régiek, elavultak már a Hajós utca és Felső Tisza-part kereszteződéséhez vezető téglalépcsők, a töltés oldalában meredek a rámpa – mutatta meg[namelink name=" Fodor József"]. Olvasónk hozzátette, a környékbeliek leginkább a Hajós utcai úttesten közlekednek, de az is balesetveszélyes a nagy forgalom miatt. A másik megoldás, hogy a zöldön átvágva mennek fel a Kis-Tisza utcáról a megállóhoz, de esős időben ott is csúszik az út.

 

A régi téglalépcsők már elavultak. Kitapostak a környékbeliek egy utat a megálló mögött. Esőben viszont ez is csúszik – mutatja Fodor József. Fotó: Frank Yvette

 – A Felső Tisza-part egyben elsőrendű árvízvédelmi létesítmény is, ezért a magassága behatárolja a közlekedési útvonalak vonalvezetését is. Az olvasó által jelzett panasz jogos, bár ez az állapot több évtizede alakult ki, és azóta így használják – ismerte el [namelink name="Kósa János"], a polgármesteri hivatal munkatársa. – A legnagyobb probléma, hogy a volt Széchenyi szakközépiskola épülete valamint a vele szemben lévő transzformátorház nagyon leszűkíti a Hajós utcát. Nincs elegendő hely, hogy a járda illeszkedjen az úttest rámpájához úgy, mint a Tabán utcában. A városüzemeltetési iroda az érintettek bevonásával részletesen megvizsgálja a lehetőségeket, és ha a költségvetés erre forrást biztosít, megoldja a problémát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!