Szeged és környéke

2016.02.02. 10:39

Téli szünetet tart a CityBike

Szeged - Egyik olvasónk hívta fel figyelmünket arra, hogy hónapok óta nem tudja használni a szegedi CityBike kerékpárokat. Megtudtuk: nem romlottak el a biciklik, csak a téli karbantartást végzik.

Salánki Zsófia

– Észrevettem, hogy hónapok óta nem működik a CityBike szolgáltatás, pedig korábban gyakran használtam. Kíváncsi lennék, hogy mikor helyezik üzembe a kerékpárokat – írta levelében olvasónk, miután elolvasta egy korábbi cikkünket, melyben kollégáink megnézték, hogy autóval, kerékpárral vagy tömegközlekedéssel lehet-e gyorsabban eljutni a Csanádi utcából az Ady térre (Reggel a bicikli a nyerő, 2016. január 28.).


Megírta lapunknak, hogy ő is többször teljesítette ezt a távot, sokszor a CityBike kerékpárokkal, ezért hiányolja most őket a városból.

 

Átvizsgálják a kölcsönözhető bicikliket. Legközelebb február közepétől használhatók újra. Fotó: Karnok Csaba

Átvizsgálják a kölcsönözhető bicikliket. Legközelebb február közepétől használhatók újra.

Fotó: Karnok Csaba

 Megkerestük a CityBike szegedi képviseletét, ahol [namelink name="Szabó László"] üzemeltetésért felelős projektmenedzser elmondta: a kerékpárok éves karbantartását végzik.


– Minden évben tartunk téli szünetet, ilyenkor végezzük a biciklik átvizsgálását. Például ellenőrizzük a fékeket és a világítást is. Idén december hetedikén szállítottuk el őket mind a kilenc szegedi helyszínről, és leghamarabb február 15-én, legkésőbb pedig február végén kerülnek ki újra. Ez az időjárástól függ – mondta [namelink name="Szabó László"]. Hozzátette: a tavaszi időszakban nagyjából 35-40 kétkerekű üzemel egyszerre, a nyári csúcsszezonban pedig 60-70 darab.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!